ZETApress

hírportál

Tóthék vb-re készülnek

Kozmann plusz motivációt ad ? vallja Tóth Márton. Kozmann György visszatérése sokat ígér. Példának okáért azt, hogy rendkívüli küzdelem várható jövőre az 1000 méterre készülő kenu párosok mezőnyében.

Az idén szenzációs teljesítménnyel világbajnoki bronzérmes lett a Tóth Márton?Mike Róbert páros. És a fiúk nem rejtik véka alá: plusz motivációt ad Kozmann György feltűnése. ? Fantasztikus esztendőt tudhatnak maguk mögött. Egy év leforgása alatt sikerült a világbajnoki dobogóra állniuk Mike Róberttel. Szerepelt ez a korai siker a hosszú távú programjukban? ? tudakolta az MKKSZ.

Reméltük, hogy az idén már kijön egy jobb eredmény. Robival 2009 óta lapátolunk együtt, és tudtuk jól, idő kell ahhoz, hogy összeérjen a párosunk. A poznani világbajnokságon életünk eddigi legjobb eredményét értük el a világbajnoki bronzéremmel, és ez a siker nagyon nagy lökést adott nekünk ? mondta Tóth Márton.

Mi hozta meg önöknek ezt az eredményt?

TM: Tudatosabb felkészülés, fejben sokat fejlődtünk, no és az is nagyon fontos, hogy jó korban vagyunk a kenuzáshoz. Azt hiszem, nálunk tökéletes a csapategység, és ez nem elhanyagolható, ha az ember a legjobb szeretne lenni.

Ha a jövő évet nézzük, már a válogatókon kemény csatákra számíthatnak, hiszen Kozmann György visszatérésével újjáalakult az olimpiai bronzérmes Kozmann?Kiss páros, no és az Európa-bajnok Sáfrán testvérek is minden bizonnyal harcba szállnak majd.

TM: Azért ezt jó hallgatni. Mármint, hogy C?2 1000 méteren olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok és vb-bronzérmes egysége is van Magyarországnak. Jó megélni, hogy ilyen erős a magyar mezőny, és nekem személy szerint plusz motivációt jelent Kozmann Gyuri visszatérése. Meglepődtem rajta, hogy két év kihagyás után újra itt van, de ahogy tudom, az elmúlt két évet nem töltötte tétlenül, futott, sportolt, így nem kell a nulláról kezdenie a felkészülést. A Kozmann?Kiss párossal nagyobb lesz itthon a harc, de szerintem ez mindannyiunk számára pozitív hatással lesz majd.

És ha önök kerülnek ki győztesen a hazai küzdelemből, mit szeretnének elérni a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon?

TM: Hú, de nagyot ugrottunk! Ha mi kerülünk ki győztesen a válogatókból, az szerintem már komoly alapot jelent. És bár én még nem versenyeztem nemzetközi viadalon, Szegeden, úgy hiszem, a szegedi közönség plusz egy embert jelent a hajóban. A szurkolás rengeteget tud kihozni a versenyzőkből, és bár mi elsősorban az olimpiai kvótáért harcolunk majd, egy újabb világbajnoki érem nagyon sokat adna a számunkra.

Szóljon hozzá!