ZETApress

hírportál

Új helyszínen a gála

Hétfőn elkezdődött az 53. Év sportolója-szavazás! A Magyar Sportújságírók Szövetségének ? MSÚSZ ? tagjai november 30-ig adhatják le voksukat. A hagyományos, ünnepélyes eredményhirdetésre, azaz a Sportcsillagok Gálaestjére december 21-én kerül sor a SportMax 2-ben.

Az eseményről a Duna Televízió élőben közvetít. A szokásosnál későbbi időpont magyarázata, hogy december 20-án érkezik haza az úszóválogatott a dubai rövid pályás világbajnokságról, s a csapat több tagja érintett lehet az eredményhirdetésnél. Szokás szerint öt kategóriában ? férfi, nő, csapat, edző és szövetségi kapitány ? lehet szavazni az első három helyezettre.

Az elnökség törli a tagok nyilvántartásából azt, aki három, egymást követ évben nem adja le szavazatát (vagy tartózkodási igényét) az Év sportolója-választáson. Fellebbezni a közgyűléshez lehet. A nyilvántartásából törölt tag csak három év után kérheti visszavételét a szövetségbe azzal a feltétellel, hogy nincs a korábbi tagságából eredő tartozása, illetve azt rendezi ? olvasható az Alapszabályban.

Jómagam a ?90-es évek közepétől vagyok MSÚSZ-tag, s mindig is lelkiismeretesen szavaztam. Idén is elküldtem javaslatomat e-mailen a szövetség címére. Ahogy tavaly is, úgy idén is nyilvánosságra hozom véleményemet ? noha választhatnám a titkosságot is. A kategóriánkénti első három helyezettem a következő:

Férfiak: 1. Berki Krisztián (torna, ló-lengés világbajnok), 2. Szalai Tamás (kajak-kenu K?1 500 m Európa-bajnok), 3. Jároszkievicz Krisztián (küzdősport világjátékok kick-box 1. hely). Nők: 1. Janics Natasa (kajak-kenu K?1 200 m világ- és Euróba-bajnok, K?1 500 m vb 2. hely), 2. Hosszú Katinka (úszás 200 m vegyes és 200 m pillangó Európa-bajnok), 3. Csomor Erika, (duatlon, hosszútáv világbajnok).

Csapat: 1. Majthényi Szabolcs, Domokos András (vitorlázás, repülő hollandi világbajnok), 2. Férfi párbajtőrcsapat ? Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás ? Európa-bajnok, 3. Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat (Bajnokok Ligája elődöntő). Szövetségi kapitány: 1. Storcz Botond, kajak-kenu; 2. Kulcsár Győző, vívás, párbajtőr; 3. Kiss László, úszás. Edző: 1. Kovács László, kajak-kenu (Janics Natasa), 2. Kovács István, torna (Berki Krisztián), 3. Konkoly Csaba, női kézilabda (Győr).

Az utóbbi néhány gála a SYMA Csarnokban lett megrendezve, s valljuk be, gondok voltak a beléptetéssel. Hiába álltak a szigorú biztonsági őrök az ajtónál, meghívó nélkül is mindenkit be kellett engedniük a jóval beljebb lévő regisztrációs pultig. Mivel ott csak kipipálták az érkezőket, de semmilyen azonosítót nem adtak, a ?büféújságírók? ? akikből az ingyen vacsora reményében rengetegen érkeztek ? kikerülték a regisztrációt, s hívatlanul is elvegyültek a meghívottak között.

A másfél órás gálaműsor végére aztán az őrök szigora eltűnt, s a gálavacsorára már az is bemehetett, akinek nem hogy az újságíráshoz, de még a sporthoz sem volt semmi köze. Kíváncsian várom, hogy az új helyszínen új szemlélettel találkozunk-e, vagy minden marad a régiben? Ha javasolnom szabad, talán a regisztrációs pultot kellene a bejáratnál elhelyezni, s az őröket ennél beljebb kéne felállítani! Ez is szakma, amit az alapoknál kéne elsajátítani!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jövő kedden gálázunk | ZETApress
  2. Szavaztam a legjobbakra | ZETApress

Szóljon hozzá!