ZETApress

hírportál

Dani itthon ringbe száll

Török Dániel Európa-bajnoki címért verekszik. Az egyik legismertebb magyar harcművész október 30-án, szombaton az IKBO szervezet Európa-bajnoki címéért küzd meg Budapesten ? tudtuk meg Naszály Gyuritól és Kovács Szilvitől.

A földharcot is megengedő úgynevezett kevert harcművészet, az MMA szabályai szerint zajló összecsapáson a török Gökhan Akkus lesz az ellenfele. A hónap utolsó szombatján esedékes viadalon, amelynek a Sportmax Hegyvidék Sportcsarnok ad otthont, melynek Váci úti beharangozójáról mi is tudósítottunk.

A címmeccs mellett ugyancsak MMA-rendszerben bonyolítják le azt a nyolcas tornát, amelyen hazai kiválóságok ? Polgár Ádám, Dolog György, Zahari Vince, Káluc Martin, Jónás Attila, Besztercei Móric, Soltész László, Szulcsányi Gábor ? mérik össze tudásukat. A programban K?1-es csaták is helyet kaptak: ringbe száll több neves külföldi harcos, így a világbajnok Alex Vogel, az Európa-bajnok Tayfun Karci és Victor Harder.

A 29 éves, 116 kilós, 198 centis Török Dániel minden idők legeredményesebb magyar kyokushin-karateversenyzője 2007-ben K?1-es karriert kezdett. A jelenleg legnépszerűbb küzdősportban akarja megismételni a legkeményebb ősi sportban elért ragyogó eredményeit. Dani 8 éves kora óta teljes erőbedobással foglalkozik a küzdősportokkal. Feltett szándéka, hogy a nemzetközi K?1 élvonalába kerül!

2 hozzászólás

  1. Akkus ismét megfutamodott Török Dani elől. A földharcot is megengedő úgynevezett kevert harcművészet, az MMA szabályai szerint zajló összecsapáson Török Dániel eredeti ellenfele immáron harmadszor lemondta az összecsapásukat. A szervezők hamar gondoskodtak a pótlásáról, és sikerült megegyezniük egy másik szervezet friss Európa-bajnokával, a szintén török nemzetiségű Murat Gezericivel. Dani elmondta, hogy ismerve új ellenfele kvalitásait, cseppet sem lesz könnyebb dolga.

  2. Dani KO-val szerzett kontinensbajnoki címet az IKBO szervezetnél, miután a késő esti, hazai mérkőzésén legyőzte Eb-győztes török riválisát,. A magyar versenyző az ötször hárompercesre tervezett összecsapás második menetében nyert KO-val Murat Gezericivel szemben. 29 éves kontinensbajnokunk ? a 2007-es K?1-es Magyar Nagydíj bajnoka ? a győzelem után elmondta, hogy kétéve nem bunyózott Magyarországon, ráadásul az utolsó két itthoni meccse elég gyenge volt, úgyhogy újra bizonyítania kellett. Ez tegnap sikerült!