ZETApress

hírportál

Dániától Dániáig

Dániát fogadja válogatottunk szeptember 6-án a 2010-es foci VB első selejtező mérkőzésén. Erről tegnap állapodtak meg a csapatvezetők az első kvalifikációs csoport koppenhágai programegyeztetőjén. A csoportküzdelmek utolsó, tizedik találkozóját is a dánokkal játsszuk egy évvel később, október 14-én.

A selejtezőcsoportok sorsolására még tavaly, november 25-én került sor Dél-Afrikában. Minket a negyedik kalapból varázsoltak elő. A tegnapi egyeztetésen 13 játéknapból választhattunk, ezek valamelyikein kell majd megküzdenünk oda-visszavágókon öt ellenfelünkkel. Idén a dánok után még háromszor lépünk pályára. Szeptember 10-én Svédországba utazunk, október 11-én az albánokat fogadjuk, míg négy nappal később Máltán zárjuk az idei sorozatot.

Jövő tavasszal idegenben, Albániában kezdünk március 28-án, majd április elsején Málta lesz a vendégünk. Előtte a februári, majd mindkét júniusi játéknapot kihagyjuk, s csak szeptember 5-én fogadjuk a svédeket. Ezután a portugálok következnek oda-vissza alapon előbb 9-én itthon, majd egy hónappal később, október 10-én idegenben. Különösen a nyári szünetnek örülnek futballistáink, akik akkor a jól megérdemelt (?) szabadságukat töltik.

Szóljon hozzá!