ZETApress

hírportál

Eső írta forgatókönyv

Új kontinensre érkezve az időjárás is sokat változott, így ezzel is számolniuk kell a versenyzőknek. Már nem a meleggel kell küzdeni, hanem eső és a 10-12 fok körüli hőmérséklet határozza meg az időjárást és ez bizony eléggé gyors átállást követel a pilótáktól, akik még múlt héten a malajziai hőségben húzták a gázt.

Az első edzésnap menetrendjén kénytelenek voltak változtatni a szervezők, mert hatalmas eső érkezett meg a pályára és környékére. A Moto2-es géposztály tréningje két órás csúszással vette kezdetét. Az edzés elején még mindenki vizes gumival, vizes beállításokkal kezdett, majd 2 kör megtétele után Talmácsi Gábor visszament a boxba lecserélni az abroncsokat, mert a pálya 2/3-án száraz volt az ideális ív és csapatával átálltak száraz beállításokra.

Az időeredmények jól mutatják, hogy a magyar versenyző nagyon elszánt és bár motorjának beállítása közel sem tökéletes, folyamatosan gyorsult. Utolsó körében is kék sisak állt a neve mellett, de szerelői elszámolták és versenygépéből kifogyott az üzemanyag, így nem tudta befejezni gyors körét és csak a 21. helyen zárt. Holnap két edzés vár még a mezőnyre ? tudatta a Faster Management.

Ausztrália, Phillip Island ? első szabadedzés: 1. De Angelis, 2. Redding, 3. Nieto, 4. Simon? 21.Talmácsi. ? Az edzés legelején vizes gumival mentem ki, amit épp csak bejárattam és már állhattunk is át a száraz beállításokra. A mérnökeim egyelőre keresik a megfelelő beállításokat, remélem, holnapra megtaláljuk a helyes irányt. Ami a legnagyobb problémát okozza az az, hogy kisodródok a kanyarokban, amire még a szél is rátesz egy lapáttal. Sajnálom, hogy az utolsó gyors körömet nem tudtam befejeznem, mert biztos vagyok benne, hogy sikerült volna előrébb lépnem ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma nehéz helyzetben | ZETApress

Szóljon hozzá!