ZETApress

hírportál

Talma 9. az első szabadedzésen

A felkelő nap országában folytatódik most hétvégén a világbajnokság, majd szünet nélkül két újabb verseny is vár a mezőnyre. A vb hajrájában azonban senkinek sincs kifogása az erőltetett menet ellen, hiszen a versenyzők már hozzászoktak ehhez és minden szezon során külön készülnek a tengerentúli viadalokra.

Talmácsi Gábor már hétfőn elutazott, hogy minél gyorsabban fel tudja venni a kinti ritmust. Tervszerűen építette fel napi programját, melyben a reggeli futástól a kikapcsolódásig sok minden helyet kapott. Egy dologra azonban nem lehet felkészülni még úgy sem, hogy az ember tudja, Japánban nem szokatlanok a földrengések. Hát az utóbbi néhány napban eléggé gyakran megmozdult a föld, amit nem csak világbajnok motorosunk, de valamennyi külföldi nehezebben viselt, főleg úgy, hogy szerdán hajnalban álmukból felriadva ébredtek eme ijesztő természeti jelenségre.

A nagydíj első edzésnapján az időjárásra nem lehetett panasz, azonban a pálya rendesen szedte áldozatait, főleg a 125cc és a GP tréningjein. Talmácsi Gábor a 9. helyen zárta az első gyakorlást, míg csapattársa a 27. helyet szerezte meg ? tudatta a Faster Management.

Japán, Motegi ? első szabadedzés: 1. Simon 1:54.203, 2. Elias 1:54.327, 3. De Angelis 1:54.456? 9. Talmácsi 1:55.155. ? Az aragoni beállításokkal kezdtünk, de erre a pályára ezek nem használhatóak, ezt Andrea 27. helye mutatja is és nekem is kínkeservesen sikerült a 9. pozíciót megszereznem. Nincs a motor hátulján tapadás, iszonyatosan tolja az elejét, így holnap mindenképpen változtatnunk kell a beállításokon. Ami viszont jó hír, hogy a csapatom tudja, hogy mi a teendő. Várom, hogy tudjak gyorsulni, mert csakúgy, mint ma, én holnap is beleadok mindent. Tavalyhoz képest lényegesen rosszabb az aszfalt minősége, több az útegyenetlenség, sok a javítás, foltozás, amit nagyon megérzünk motorozás közben. Valószínűleg ez is közrejátszhatott, hogy a mai edzések során sok bukásnak lehettünk szemtanúi ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gáborra holnap nehéz verseny vár | ZETApress

Szóljon hozzá!