ZETApress

hírportál

A Vateránál fújta a sípot Kassai

A játékvezető személyesen adta át jótékony célra felajánlott vébészerelését. Az ország legnagyobb aukciós portálján talált újgazdára Kassai Viktor USA-Ghána világbajnoki nyolcad-döntőn viselt dedikált meze, sípja, piros- és sárga-lapja.

Az első alkalommal megrendezett Vatera Exkluzív árverésen a sztárjátékvezető által felajánlott bírói-csomag végül 80 ezer forintért kelt el. Az árverésből befolyt teljes összeget jótékony célra, a Virtuális Játék, Sport- és Szabadidő Egyesület számára ajánlották fel.

Szeptember első hetében igazi különlegességre licitálhattak a Vatera felhasználói: Kassai Viktor, a dél-afrikai focivébé magyar sztárja ajánlotta fel jótékony célra a legnagyobb futballtornán viselt relikviáit. A licit győztese személyesen vehette át ezeket a bírótól: ? Nagyapám is játékvezető volt, emiatt az ereklyék különösen sokat jelentenek számomra, az pedig óriási megtiszteltetés, hogy magától Kassai Viktortól vehettem át a csomagot. Egyben örülök, hogy a felajánlással sérült gyermekek sportolási lehetőségeit is támogathatom ? mondta az átadón.

A Vatera székházában tartott ünnepélyes átadón Kassai Viktor a jótékonyság fontosságát hangsúlyozta: ? Boldogan ajánlottam fel a mezt, sípot és lapokat, ezzel segítve az egyesület munkáját. Nagyon nemes célért küzdenek, biztos vagyok benne, hogy jó helyre került az árverésen befolyt összeg.

Nem ez az első alkalom, hogy az aukciós oldal a Virtuális Játék, Sport- és Szabadidő Egyesületet támogatja egy jótékonysági árverés keretén belül. Az aukciók mellett tavaly karácsonykor a teljes Vatera cégcsoport nagyobb összegű adománnyal is támogatta a szervezet munkáját. Az egyesület sérült fiataloknak teremt sportolási lehetőséget hagyományos és számítógép alapú eszközökkel, például konzolokkal. Képeket az átadóról az idekattintva találhatók.

Az ország legnagyobb aukciós portálján, a Vaterán nem ez az első eset, hogy exkluzív sportrelikviák kerülnek jótékony célból virtuális kalapács alá. 2010-ben többek között Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs dedikált meze, Kolonics György egyedi versenykenuja, Kozmann György aláírt pólója és Erdei Madár Zsolt kézjegyével ellátott bokszcipő mind karitatív árveréseken találtak újgazdára ? tudatta Beck Márton, Avantgarde Group.

Szóljon hozzá!