ZETApress

hírportál

Talma 9 pontot szerzett

Az időjárásra továbbra sem lehetett senkinek sem panasza, ma is, mint szombaton ideális körülmények között zajlottak az események a pályán ? tudatta a Faster Management.

A futam napján, mint mindig, minden kategória számára egységesen 20-20 perc állt még rendelkezésre, hogy tökéletesítsenek, finomítsanak a motorok beállításán, hiszen miután a versenyzők felállnak a rajtrácsra, már egészen más lebeg a szemük előtt. Csak a futamra koncentrálnak és bármi áron ? természetesen csak a sportszerűség határán belül ? a legjobb eredmény eléréséért hajtanak.

Talmácsi Gábor a bemelegítő edzésen a 8. helyen végzett. Majd a warm up és a rajt közti időszak számára mindig az előre beprogramozottak szerint történik. Időhöz kötött könnyű ebéd, majd nyújtás, lazítás és végül irány a box.

Negyed 1-kor 26 fok levegő- és 37 fok aszfalthőmérsékletben a lámpák szabadjelzésére elindult a verseny, mely Misanóban 26 kört jelentett a Moto2 mezőnyének. Talmácsi a 10. helyről rajtolt és már az első métereken megkezdődött a helyezkedés. Két helyet sikerült előrelépnie és a rajt utáni első néhány kritikusnak számító kanyaron bukások nélkül jutott túl a mezőny.

Ahogy teltek a körök, két bolyra szakadt az eleje. Talma a második bolyban motorozott és végül 7. helyen ért célba. A San marinói futamot Toni Elias nyerte, mögötte Julian Simon lett a második és a harmadik helyet a végén nagyot hajrázó Thomas Luthi szerezte meg. Gábor 9 ponttal növelte az összetettbeli pontszámát, amivel egy helyezést előre is lépett a tabellán.

Halálos bukás

A verseny 12. körében történt egy végzetes baleset, melyben három versenyző volt érintett: Shoya Tomizawa, Alex De Angelis és Scott Redding. Shoya Tomizawa, a Technomag CIP 19 éves japán versenyzője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani.

A San marinói, misanói verseny végeredménye: 1. Toni Elias, 2. Julian Simon, 3. Thomas Luthi? 7. Talmácsi Gábor. ? Jobb eredményre számítottam, de ha azt nézzük, hogy szinte végig küzdöttem a motorral hogy egyáltalán ne essek el, akkor máris másként kell értékelnem a 7. helyet. Egyelőre nem tudjuk mi okozhatta, de az első kerék folyamatosan pattogott, emiatt nem volt ideális a kanyarsebesség sem, az S kanyar kombinációkban pedig különösen koncentrálnom kellett, hogy a motoron tudjak maradni.

A nehézségek ellenére sikerült célba érnem, és fontos pontokat szereznem. Továbbra is azt mondom, hogy igenis bennem van, hogy dobogóra álljak, de ez a verseny is jól mutatja, hogy az kevés, hogy bennem van, a motornak is tudni kell hozni azt a teljesítményt, ehhez pedig újabb setupokra, finomhangolásokra van szükség.

A futam után kaptuk a sokkoló hírt, hogy a versenyen bukó Shoya Tomizawa nem élte túl a balesetet. Tegnap este még beszéltem vele… Nincsenek szavak arra, ami történt. Mélyen le vagyok sújtva és egyelőre képtelen vagyok felfogni a történteket. Őszinte részvétem. Nyugodjék békében! ? mondta el Gábor.

Szóljon hozzá!