ZETApress

hírportál

XTERRA Svájcban

Különleges résztvevő lesz szeptember 11-én az európai döntőn. Svájc csodálatos hegyei között kerül sor az év utolsó európai XTERRA világkupa futamára, amely egyben a sorozat döntője is ? tudatta a Terepsport.hu.

Ennek megfelelően hatalmas nevek óriási csatája várható ? a pálya nagyon nehéz, egyesíti magában az XTERRA minden szépségét. A nemzetközi futamok közül idén az US bajnokság és a világbajnokság várja még az extrém tereptriatlon szerelmeseit. A fotók a X2S TEAM felvételei.

Az idei év slágere a patakátkelés ? a futó és kerékpáros pályán számos különböző nehézségű és jellegű akadály lesz az ilyen látványos és technikás szakaszokból. De futás hidak alatt patakban és sziklaormokon, valamint számos szép kerékpáros lejtő és emelkedő is színesíti a pályát. Érdekesség, hogy a futó pálya elhalad a Formula?1-es szupersztár, a nyitóeseményen is megjelenő Michael Schumacher háza mellett.

A férfi esélyesek: Olivier Marceau (számos XTERRA cím nyertese, igazi sprinter típus), Franky Batelier (az utóbbi időben szinte legyőzhetetlen tereptriatlonista), Nicolas Lebrun (XTERRA világbajnok, a legnehezebb körülmények között a legjobb) ? mindhárman franciák! A német profik Felix Schumann és Ronny Dietz, illetve az angol Ian Leitch szólhat bele a küzdelembe. Az angol fiatalember igazi meglepetés idén, hiszen fiatal kora ellenére üstökösként robbant az extrém sportok világába.

A nőknél két svájci is a legjobbak között van: Renata Bucher (a legjobb európainak tartják jelenleg) és Sybille Matter (aki főleg a nehéz terepeket kedveli, mert nem gyors). Kihívójuk a francia Marion Lorblanchet, az osztrák Carina Wasle és a német Anna Bayliss-Scheiderbauer.

A magyarok közül Erdélyi Eszter továbbra is csak a hegyikerékpár versenyeken indul (nagyon reméljük, hogy egészsége hamarosan megint engedi indulni a tereptriatlon versenyeken), az U23 Európa-bajnok Poór Brigitta (X2S-KONA TEAM) még túl fiatal a dobogós helyezésekért folyó harcokhoz, de az első 6 közé befuthat. Jelenleg ezüstérmes az éves sorozat U23 pontversenyében.

Szóljon hozzá!