ZETApress

hírportál

Útra kelt a boros futam

Reggel 8-kor az FM államtitkárának zászlójelére elindult a XV. Magyar Borok Útja Rallye népes mezőnye ? láthatjuk Lantai József felvételein. A 103 autó nem egyszerre, hanem egy percenként kelt útra a mai közel 300 kilométeres szakaszra. Az esti cél: Zalakaros.

Regőci Attila főszervező indulás előtt felhívta a figyelmet a borfogyasztás vezetés közbeni tilalmára. Nem csak megszondáznak mindenkit, hanem a traffipax is figyel a versenyzőkre. ? Akinek a sebessége a 180 km/órát meghaladja, az ki lesz rúgva! ? mondta Attila.

A 20. rajtszámú Horváth Csaba (MSZP) majdnem lekéste a rajtot. Egyenesen a tévéstúdióból érkezett. Boldogan újságolta, hogy elsőként ő gyűjtötte össze és adta le a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlószelvényeket, s tévében is erről beszélt. Két-három ellenfélre ? Fidesz?KDNP, Jobbik és talán az LMP ? számít, de mivel a fővárosban hagyományosan erős a baloldal, bízik a győzelemben. A kérdés már csak az, hogy hányan mennek el szavazni október 3-án? A Playboy magazint a nyuszi-lányok mellett két tegnap megismert Playmate-jelölt is képviselte. A 68. rajtszámú Hajas László mesterfodrász épp azon sajnálkozott, hogy nem ő készíthette el frizurájukat.

Már tegnap is elhangzott a Kempinsky Hotelben, hogy a tíz jelölt némelyikének szilikon melle van. Ezért is vesz részt plasztikai sebész a zsűriben. Néhány lány azon aggódott, vajon egy hirtelen szívhalál esetén ki lehet-e ütni defibrillátorral szívük remegését. Győrfi Pál, a Mentők 97. rajtszámú szóvivője mindenkit megnyugtatott: a szilikon betét nem okoz ilyenkor sem vezetési gondokat.

A versenyzőkre az Oxymed rohamkocsija és kétfős személyzete vigyáz, ők a mezőny végén haladnak. Nem sokkal megy előttük 88. rajtszámmal Winkler Valéria, a mezőny orvosa. Szerencsére az elmúlt 14 borúton még sosem volt komoly baleset, mert az a verseny azonnali befejezését ? és talán örökre való leállítását ? jelentené!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyárvégi fesztivál | ZETApress
  2. Célba ért a boros futam | ZETApress

Szóljon hozzá!