ZETApress

hírportál

Sipiczki és Poór nyert Nőtincsen

Rövidtávon is bizonyított a X2S TEAM a Tereptriatlon OB-n. Nagy nyári kánikula várta az Országos Bajnokság résztvevőit a Nógrád megyei Nőtincsen, ahol évek óta rendezik a sportág hazai jelentős eseményét ? tudatta a Terepsport.hu.

Mint megalakulása óta olyan sok alkalommal, idén is többszörös X2S TEAM siker született ? Poór Brigitta révén a női, Sipiczki Csaba révén a férfi bajnoki címet is a cross-to-save-esek szerezték meg. A fotók az X2S TEAM felvételei.

A nőtincsi tó és környéke tökéletes helyszín a bajnoki futamhoz, hiszen mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek érdekes és izgalmas pályát biztosít. Elsőként a felnőtt futam indult: 400 m úszás, 16 km MTB és 4,5 km terepfutás. A táv rövidségére való tekintettel hatalmas lendülettel indult a mezőny, az élen Csányi Róbert, Sipiczki Csaba, Szente Dániel és Poór Brigitta úsztak és indultak kerékpározni. A második szám komoly kihívásokkal szembesítette a versenyzőket, nemcsak a változatos terep és a meredek emelkedők miatta, hanem az erdei szakaszon lényegében térdig mocsárban keltek át a patakon.

Az élen Sipiczki és a hatalmas tempóban felzárkózó Pálfy Máté vívtak nagy csatát, mögöttük Csányi és Váraljai Vázsony, valamint a női mezőnyt ekkor is vezető Poór. Ellenfele a címvédő Dósa Eszter az úszásban szerzett hátrányát ? hiába tekert MTB országos bajnokhoz méltó tempóban ? nem tudta ledolgozni a futásig, ahol ez Briginek óriási lendületet adott és még növelte is előnyét. Eszter idén számos kerékpár versenyen állt dobogón, nem volt oka igazán szomorkodni.

Sipiczki biztosan tartotta az előnyét, bár a fiatal Pálfy nehéz perceket okozott neki a futáson is. Az első hat befutó között 3 X2S csapattag is volt (Sipiczki, Szente, Váraljai), mögöttük Tóth Viktor 7. helyével megszerezte a Master bajnoki címet.

Az újonc és gyermek, serdülő versenyben a legkisebbeknek is alkalmuk volt tereptriatlonozni, ahol a Győr SE sportolói ismét számos győzelmet szereztek ? ebben a gyöngyösi klubban van talán a magyar tereptriatlon jövője. Lelkesedésük alapján mindenképpen. A nagyobbak között a több sportágban, számos országos bajnoki címmel rendelkező Brogli Réka látványos versenyzést mutatott, hiszen nemcsak megnyerte a korosztályos versenyt, de a vele egykorú ? vagy idősebb ? fiúk között is a legjobbakkal futott be a célba.

A versenyen BIOrganik marcipánnal és a 9Bar energia szelettel frissítettek a versenyzők, amelyek a legtisztább alapanyagokból az egészséges életmód elvei szerint készülnek. A X2S eseményeken mindig külön gondot fordítanak a sorozat szervezői, hogy a lehető legjobban képviseljék azokat az elveket, amelyek az egészséges és természetes életmódot követik. A folyadék-utánpótlást a nagy melegben az X-Iont energia itala biztosította.

A nőtincsi hagyományokhoz híven családias és hangulatos eredményhirdetésen vehetett rész, aki ott maradt a szervezők által biztosított gulyáspartira. A Vitalitás SE és Nőtincs közössége nagyon szép és hangulatos bajnoki futammal zárta az idei tereptriatlon szezont. Eredmények: férfi országos bajnok Sipiczki Csaba, női országos bajnok Poór Brigitta (mindketten X2S-KONA TEAM).

A X2S sorozat következő állomása október 2-án, Piliscsabán lesz, ahol egy teljes napon át ? reggeltől estig ? a terepsportoké lesz a főszerep. A Pázmány Péter Egyetem területén berendezett versenyközpontból terepfutás, terepkerékpár és nemzetközi terepduatlon verseny mellett számos egészséges életmóddal foglalkozó program várja a sportolókat és az érdeklődőket.

Szóljon hozzá!