ZETApress

hírportál

Meglettek a rajtszámok

Freire Szilvi lesz a háziasszony a 15. Magyar Borok Útja Rallyen, derült ki a ma déli sajtótájékoztatón, a városligeti Gundel étteremben, ahol Lantai József fényképezett. Buday Gábor, a Gundel Kft. vezetője először áll rajthoz Jákói Jánossal az augusztus 27-29-i viadalon.

Jövő pénteken 8 órától 103 autó rajtol el egypercenkénti indítással a Parlament elől, sorrendjük a mai sorsoláson dőlt el.1-es rajtszámot a B. Tóth László?Hovány Márton páros kapta, míg a 103-ast a tv2 párosa: Váczi Gergely és a Megasztárban feltűnt Gáspár Laci.

Mint megírtuk, mindenki a saját kocsiján versenyez. Laci nem tudja még, hogy melyikük kocsiján mennek, de valószínűleg az övén. Neki szombat este fellépése lesz itthon, így a Pécsről haza-, majd vasárnap reggel Pécsre visszaautózik, hogy folytathassa a futamot a délutáni Kossuth Lajos téri célig. A többiek ezalatt a villányi borokat kóstolják, de oda amúgy is buszokkal viszik a népes társaságot.

Mint Ferjáncz Attila versenyigazgató elmondta, az alig 700 kilométeres versenyen 40 állomás lesz, s húsz borászatot kell végiglátogatniuk. Ez lesz a legrövidebb távolság és a legtöbb borászat a rallye 15 éves történetében. Az első nap Zalakaroson lesz a cél, s a Boglári borvidéket, míg a második-harmadik napon a Pannon-borrégiót látogatják meg. Ez utóbbi a pécsi, villányi, szekszárdi, tolnai borászatokat foglalja magába.

A rajtszámokat 26-án, csütörtökön lehet átvenni a R.E.G.Ő. Kft. Bécsi úti telephelyén. Itt lesz Nacsa Mihály ügyvezető is, aki lelkes környezetvédő. Új találmánya nem csak az autók üzemanyag-fogyasztását csökkenti számottevően, hanem a tökéletesebb égés miatt a károsanyag-kibocsátásukat is.

Most az Audinál folytatnak kísérletet. A 6,5 literes 100 kilométerenkénti fogyasztást sikerült vele 4 literre csökkenteniük. S hogy miért nem terjedt mégsem el tömegesen? Mert túl erős az olaj-lobbi, akiknek az az érdekük, hogy minél több üzemanyagot fogyasszunk. A Renevál Kft. termékéből Regőci Attila kocsijába is beszerel egyet, de a többi versenyzőt is szívesen ellátja a pártízezer forintos eszközzel.

A díjkiosztó jövő vasárnap este fél 9-kor kezdődik a Gundel étteremben. Külön díjazzák a 9 borász- és a 16 női-párost, valamint a politikus-polgármester és szóvivő-újságíró párosokat. A borárverés, a borverseny és a tombola bevételéből, valamint Regőci Attila személyes adományából egyrészt a borsodi árvízkárosultakat, másrészt az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatják. Az árvízkárosultaknak szánt összeg átvételére Habsburg Györgyöt, a Magyar Vöröskereszt elnökét hívják meg a gálavacsorára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Keressük az Év Playmete-jét | ZETApress

Szóljon hozzá!