ZETApress

hírportál

Colucci futása aranyat ért

A női versenyt követően a brazil Reinaldo Colucci sikerével érte véget tegnap délután a világon egyedülálló módon, egymást követően tizennegyedik alkalommal megrendezett tiszaújvárosi TVK ITU Triatlon Világkupa férfi versenye.

A magyar sportolók közül a házigazda TVK-Mali Triatlon Klub színeit képviselő Rendes Csaba bizonyult a legjobbnak, 18. helye dicséretes teljesítmény. A férfiak nyitószámában, az 1500 méteres úszásban az ausztrál Joshua Amberger kereste meg az első kör után a pontonhídról a vízbe visszaugrónak járó 500 amerikai dollárt. A depóból már a japán Tsukasa Hirano jöhetett ki az élen, mögötte az orosz Ivan Vasiliev-el és Ambergerrel. A mieink közül a TVK-Mali TK-t erősítő Rendes Csaba úszta a legjobbat ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

Amikor a mezőny visszaért Tiszaújvárosba, még hét kör várt rájuk. Egy ötös, Vasiliev, Amberger, az orosz Vladimir Turbaevsky és Yulien Malyshev, valamint a spanyol Francesc Godoy ellépett az első kör után. A 42 mp-es alap előny körönként nőtt, miközben az első bringás prémium hajrát Vasiliev húzta be. A második 500 dollárért vívott sprinten mindössze egy tized másodperc döntött a villámlábú Vasiliev javára, Amberger ellenében.

Az egy perc hátrányban tekerő, hatvannál több tagot számláló üldözők között Rendes Csabát a 10, Fecskovics Attilát a 26, Vanek Ákost a 33, Pocsai Balázst a 46, Bajai Pétert az 56. helyen rangsorolták ekkor. A második depózásnál a szökevények előnye mintegy 10 másodperccel csökkent, de ez minden bizonnyal annak tudható be, hogy ők már rápihentek kicsit a befejező számra, a 10 km-es futásra.

A bombaformát mutató Vasiliev 2500 méter után 50 méterrel eltávolodott honfitársától, Malyshev-től és a spanyol Godoy-től. Rendes 1:11 perc hátrányban ? még mindig a legjobb magyarként ? 26-ként haladt át az időmérő pontnál. Fél távnál nem változott az első három sorrendje, Godoy mögött 20 mp-el viszont nagyon nyomta a svájci Ruedi Wild, a Tiszaújvárosban már kétszer nyert cseh Martin Krnavek,és brazil Reinaldo Colucci nevével fémjelzett csoport.

Újabb 2,5 km elteltével a harmadik helyen már nem az időközben alaposan visszacsúszott spanyol, hanem a helyét megszerző mexikói Crisanto Grajales haladt, nyakában Colucci-val és Krnavek-kel. Rendes Csaba 1:08 perccel elmaradva a 22. pozíciót mondhatta magáénak, míg Pocsai 1:45 hátrányban a 40. volt.

A vége eszméletlenül izgalmasra sikeredett, az oroszok és Amberger nem tudtak még egy fokozattal feljebb váltani, bezzeg a Tiszaújvárosban korábban 4. és 5. Colucci, Grajales, illetve a három éves gyermekével és feleségével együtt érkezett, elnyűhetetlen Krnavek. A legjobb hazai versenyzőnek a 18. Rendes Csaba bizonyult, aki ezzel jogot szerzett az esti ünnepélyes eredményhirdetésen való részvételre, ahol az első 20-20 sportolót köszöntötték.

A kerékpározás után nem sikerült túlzottan elől leszállnom, csak a 30-40. hely környékén voltam. Iszonyú erősen kezdtük a futást. A a húszban szerettem volna lenni, mindent elkövettem, hogy sikerüljön. Folyamatosan tudtam hol járok, ami nagyon sokat segített. Azt gondolom, hogy a közönség rendkívül izgalmas csatát láthatott. Az első 30 helyezett másfél percen belül jött be, ami önmagáért beszél! ? mondta Rendes Csaba.

Eredmények

Férfiak (1500 m úszás, 42,6 km kerékpározás, 10 km futás, 75 induló): 1. Reinaldo Colucci (Brazília) 1:49:07, 2. Crisanto Grajales (Mexikó) 1:49:09, 3. Martin Krnavek (Csehország) 1:49:12? 18. Rendes Csaba (Magyarország) 1:50:20? 36. Pocsai Balázs (Magyarország) 1:51:12? 42. Fecskovics Attila (Magyarország) 1:51:36? 52. Bajai Péter (Magyarország) 1:52:28? 59. Vanek Ákos (Magyarország) 1:53:17. További részletek a Nagyhét honlapján megtalálhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kapuzárás Triatlonújvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!