ZETApress

hírportál

Izgalmak Mogyoródon

Nico Hülkenberg remekelt a Hungaroringen. Amiben nagy titokban reménykedtek a Williams-Cosworth vezetői, valósággá vált a 25. Magyar Nagydíjon. Mindkét pilótájuk pontszerző helyen fejezte a jubileumi futamot, ráadásul abszolút versenyképesnek bizonyultak.

Hülkenberg olyan fantasztikusan vezetett vasárnap is, mint a szombati időmérőn, így a 70 körös versenyen elért 6. helyével koronázta meg teljesítményét. Csapattársa, Rubens Barrichello is kitett magáért, parádés csatát vívott egykori csapattársával, a hétszeres világbajnok Schumacherrel, akit végül leelőzött, s a pontszerző 10. helyen zárt. Most négy hét szünet következik a Belga Nagydíj előtt.

Hagyományosan jól szokott szerepelni a Williams a Magyar Nagydíjakon, így joggal reménykedett az egész csapat, hogy most is pontokkal gazdagodva térhetnek haza a jubileumi futamról. Nos, a két pilóta egész hétvégén jól szerepelt, egyetlen problémát az jelentette, hogy Barrichello a nagy forgalom miatt nem tudott a Q3-ba bekerülni, így csak a 12. helyről vághatott neki a versenynek ? tudatta Rozs Borbála.

A 25. Magyar Nagydíjon aztán nemcsak a veterán brazil, hanem a GP2 tavalyi bajnoka, Nico is felnőtt a feladathoz. Az ifjú német végig hibátlanul vezetve élete legjobbját érte el 6. helyével, amivel végleg bebizonyította, helye van az F1-es mezőnyben. Akárcsak Rubensnak, aki a régi szép időket idéző, fantasztikus csatát vívott Schumacherrel az utolsó, még pontot érő 10. helyért. A veteránok küzdelmét a brazil nyerte, így mindkét pilótája pontot szerzett. A jó szereplés különösen fontos volt itt Magyarországon a brit istálló számára, hisz a csapatot a Formula?1-ben egyedüli magyar szponzorként támogatja a magyar tulajdonú HELL cég.

A pálya hőmérséklete 46 Celsius fok, a megtett táv 70-szer 4371 méter, azaz 306,620 km volt. Vettel sokáig tartotta vezető helyét, de a biztonsági kocsi bent létekor hibázott, amiért büntetést kapott. Webber a 44. körtől átvette a vezetést, de márkatársa így is fel tudott jönni a harmadik helyre Alonso mögé. Negyedik Massa lett.

Rosberg autójának kereke a boksz-utcában leesve pattogott és elütött egy szerelőt, aki könnyebben megsérült. Barrichello ? akinek ez volt a 299. versenye ? és Schumacher csatájából Michael nem csak vesztesen jött ki, de tíz hellyel hátrébbról indulhat a következő versenyen. A győzelmi dobogón Schmidt Pál házelnök, Czene Attila sport-államtitkár és Ferjáncz Attila, az MNASZ elnöke adta át a díjakat az első 3 helyezettnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sam a Hungaroringen | ZETApress

Szóljon hozzá!