ZETApress

hírportál

Villányi borozás

Idén immár 15. alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rallye augusztus utolsó hétvégéjén ? hallottuk a két hónappal korábbihoz hasonlóan a ma déli sajtótájékoztatón, ahol Lantai József fényképezett.

Az idei évben több mint 8 ismert szépség szállt ringbe a 15. Magyar Borok Útja Rallye háziasszony-szerepéért: többek között Serdült Orsolya, Freire Szilvia, Fogarasi Mariann és Nagy Adrienn. Azt azonban, hogy ki lesz idén a 15. Magyar Borok Útja Rallye háziasszonya még nem áruljuk el. Augusztus 18-án délben a Gundel étterembeli III. sajtótájékoztatón viszont erről a titokról is lehull a lepel. Akkor lesz a rajtszámok sorsolása is.

A rallye-t ? a korábbi évekhez hasonlóan ? meghívásos formában rendezik meg, a száz induló páros saját gépjárművekkel vág neki a mintegy 700 km-es távnak. A versenyen résztvevő minden autón kötelező a rajtszám és a szervezőbizottság által megjelölt támogatói matricák elhelyezése. A rajtszámok átadásakor a forgalmi engedélyek és a jogosítványok érvényességét is ellenőrzik.

Idén számos ismert ember is kvalifikáltatta magát a jubileumi versenyen, mint például: B. Tóth László, Besenyei Péter, Béndek József, Cecei-Horváth Tibor, Dömsödi Gábor, Dzurják József, Hajas László, Medgyessy Péter, Polgár Krisztina, Tornóczky Anita. A pincészetek közül a versenyzők között üdvözölhetjük Császár István és Császár Katalin (Cezar Winery), Polgár Katalin és Kapronczai Balázs (Polgár Pincészet) Schmidt Győző (Danubiana Bt.), Bezerics Dániel (Németh Borház), Jekl Flóra (Jekl Pincészet) borászokat.

Az idei verseny esti célállomásai Zalakaros, Pécs és Budapest lesznek. A túra során számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat érintünk (Balatonszemes, Balatonlelle, Rádpuszta, Szentgyörgyvár, Nagyrada, Villány, Mecseknádasd, Bonyhád, Szekszárd, Paks), ahol a hagyományokhoz híven ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedőkre és tesztlapok kitöltésére kerül majd sor. A mezőnyt állomásként vendégül látó 21 borászat közül néhány név a teljesség igénye nélkül: Bujdosó Pincészet, Konyári Pincészet, Bock Borászat, Tiffán Pincészet, Fritz Pincészet, Cezar Winery.

A mezőny 28-án, szombaton Pécsett lesz elszállásolva, s innen autóbuszokkal mennek az éjszakai villányi borkóstolókra. Kilenc pincét kell végiglátogatniuk, s a menetlevelükön igazoltatniuk. Kocsijaikat Pécsett kell hagyniuk, az utolsó busz hajnali 2-kor viszi őket szálláshelyükre, de vasárnap reggel 8-kor az első kocsinak már el kell rajtolnia. Szondafújásra nem csak reggelente, de napközben is számíthatnak ? mondta el Komáromi Endre, a verseny biztonsági főnöke.

Ferjáncz Attila versenyigazgató az eddiginél sokkal rövidebb, mindössze 700 kilométeres távot állított össze, míg a borpincék száma a korábbiaknál több lesz. Regőci Attila elnök mellett a társelnöki feladatot Schmidt Győző borász vállalta a Szervező bizottságban.

A rallye záróeseménye természetesen az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség 29-én este a Gundel étteremben, amelyen a verseny egészének értékelésére, a győztesek kihirdetésére, illetve díjazására kerül sor. Különdíjat kap a legjobb női-, borász-, újságíró-, polgármester- és politikus páros. A sajtófőnök ugyanúgy, mint korábban Végvári Tibor, aki egyébként a tv2 Frizbi című műsor főszerkesztője is.

A rendezvény, hagyományához híven karitatív célt is szolgál. A borárverés, a borverseny és a tombola bevételéből, valamint a R.E.G.Ő. Kft. ügyvezető igazgatójának, Regőci Attilának személyes adományából egyrészt a borsodi árvízkárosultakat, másrészt az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatják.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Meglettek a rajtszámok | ZETApress

Szóljon hozzá!