ZETApress

hírportál

Lángos futás

Egerszegi Krisztina és Gyulai Zsolt viheti az Olimpiai lángot az Első Szingapúri Ifjúsági Nyári Olimpia előtt ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a margitszigeti Termál Szállóban. A Samsung és a MOB itt hosszabbította meg további 3 évre együttműködését.

A Samsung további 3 évvel hosszabbította meg arany fokozatú támogatói státuszát a Magyar Olimpiai Bizottsággal. Az új megállapodás 2012. december 31-ig tart, így összesen 17 évet ölel át. A Samsung vezetősége az ünnepélyes aláírás alkalmával jelentette be, hogy Egerszegi Krisztina ötszörös egyéni olimpiai bajnok és Gyulai Zsolt a MOB alelnöke futhat az Olimpiai lánggal Szingapúrban az Ifjúsági Olimpiai Játékokon a cég jóvoltából.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. és a MOB kapcsolata a ?96-os Atlantai Olimpia óta töretlen. Az együttműködés keretében kerültek megrendezésre olyan nagysikerű rendezvények, mint az Olimpiai futófesztivál, melynek keretében 10 év alatt több mint egymillió ember állt rajthoz 16 városban. A Samsung csatlakozva a MOB Irány a Zöld! ? kezdeményezéséhez, idén meghirdette a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivált, a korábbi rendezvény újraértelmezéseként futók, kerékpárosok és gyaloglók számára.

A mai megállapodás értelmében a Samsung támogatni kívánja az olimpiai eszme ápolását, a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységét, napi munkáját, a 2010. évi Szingapúri I. Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékokra, valamint a 2012. évi Londoni Nyári Olimpiai Játékokra készülő magyar csapat eredményes felkészülését. A Samsung hozzá kíván járulni a sikeres olimpiai eredmények eléréséhez, a magyar csapat hagyományaihoz méltó szerepléséhez, a világ sportjában elfoglalt előkelő helyének megtartásához. A Samsung támogatásával segítséget kíván adni a magyar sport utánpótlás neveléséhez, valamint olimpiai bajnokainak méltó megbecsüléséhez.

A megállapodást a Samsung részéről Sang Heung Shin, a Samsung Electronics európai elnöke írta alá Budapesten. Shin úr külön kitért rá, hogy a Samsung számára kiemelten fontos az olimpiai mozgalom támogatása, ezért is vállalt a cég kiemelt támogatói szerepet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság munkájában, illetve kiemelt szponzora az Olimpiai Láng útjának.

A Samsung ugyancsak kiemelt támogatója az augusztus 14-26. között megrendezésre kerülő I. Szingapúri Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékoknak illetve a rendezvény előtt a láng útjának. Magyarország képviseletében Egerszegi Krisztina ötszörös egyéni olimpiai bajnok és Gyulai Zsolt a MOB alelnöke viheti 100-100 méteren át az olimpiai lángot augusztus 13-án a Samsung jóvoltából.

Magyarország 18 sportágban indít 51 egyéni versenyzőt. A magyar küldöttség további 2 tucatnál is több kísérőből ? edzők, gyúró, orvosok, sportbírók ? áll. Augusztus 10-én indulnak, vezetőjük Schmitt Pál MOB-elnök lesz, aki államfői feladatai miatt ? augusztus 20-i Kossuth Lajos téri zászlófelvonás, parlamenti állami kitüntetések átadása, stb. ? már 18-án hazautazik.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. valamennyi kvalifikált résztvevőnek egy Samsung ST500-as ÖnKépezőgépet adott, mellyel a versenyzők hazahozhatják az Olimpián szerzett élményeiket. A Szingapúri Olimpiai Játékokra mintegy ötezer 14-18 éves versenyzőt várnak 26 sportágban, akiket 205 nemzeti olimpiai bizottság delegál majd. A verseny sikerét 1200 tudósító és húszezer önkéntes segíti. A helyszínen 320 ezer nézőre számítanak a szervezők.

Samsung Electronics

A Samsung Electronics világelső a félvezetők, a telekommunikáció, a digitális média és a digitális konvergencia terén. A vállalat konszolidált bevétele 2009-ben elérte a 116,8 milliárd dollárt. Világszerte 65 ország 185 irodájában 188 ezer embert foglalkoztat. A vállalat nyolc üzletágból áll: vizuális megjelenítők, mobilkommunikáció, telekommunikációs rendszerek, digitális eszközök, IT megoldások, digitális képfeldolgozás, félvezetők és LCD. A világ egyik leggyorsabban növekvő márkájaként a Samsung Electronics a digitális televíziók, memóriachipek, mobiltelefonok és LCD kijelzők vezető gyártója.

Adidassal Szingapúrba

Sportolókkal kifejlesztve a jövő olimpikonjait támogatják az adidas kozmetikumok. Az adidas úgyis, mint kozmetikai márka, a sport és mozgás elkötelezett híve, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy az olimpián résztvevő magyar csapat minden tagját egy olyan adidas kozmetikai csomaggal láthattuk el, amelynek termékei a legtökéletesebben igazodnak a sportolók igényeihez.

Az adidas kozmetikumok egyedülállóak, hiszen a termékeket sportolók segítségével fejlesztik ki, így az olimpikonoknak csak arra kell koncentrálniuk, ami a legfontosabb: a teljesítményre. A Coty, az adidas illatok gyártója úgy állította össze a csomagokat, hogy az ápolás és védelem teljes körű legyen.

Az adidas kozmetikai márka nagy hangsúlyt fektet az izzadásgátlásra. Az action 3 izzadás-gátló termékek különleges, hármas hatással rendelkeznek: akadályozzák az izzadást és felszívják a nedvességet, miközben szárazon tartják a bőrt. A dezodorok több mint 24 órán át védenek az izzadás ellen, így nélkülözhetetlen kellékei egy olimpikon csomagjának. Büszkék vagyunk arra, hogy az adidas, úgyis mint kozmetikai márka, támogatásával hozzájárul ahhoz, hogy 2010-ben a Magyar Ifjúsági Olimpiai Csapat tagjai elérjék céljaikat és kivívják nemzetünk büszkeségét ? vallják munkatársaik.

Szóljon hozzá!