ZETApress

hírportál

Gázpénz a MOB-nak

Ma délelőtt a FŐGÁZ Zrt. Köztársaság téri székházában Bakonyi Tibor vezérigazgató és Schmitt Pál MOB-elnök támogatói szerződést írt alá. Az elnököt Molnár Zoltán főtitkár és Kovács Kokó István sportolói bizottsági elnök is elkísérte a ceremóniára.

A neves és ismert olimpikonok jelenlétében aláírt megállapodás értelmében a FŐGÁZ Zrt. a Magyar Olimpiai Csapat és a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójává, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság környezetvédelmi programjának és a MOB Olimpikon Életút Programjának kiemelt támogatójává vált.

A Fővárosi Gázművek Zrt. jelentős anyagi erőforrás nyújtásával kívánja támogatni a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését a Londoni Nyári Olimpiai Játékokra, továbbá a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját, ezen belül kiemelten kívánja segíteni a MOB Olimpikon Életút Programját, az olimpiára készülő sportolók felsőfokú tanulmányainak végzését, továbbá a MOB környezetvédelmi munkáját és ezzel kapcsolatos eseményeit.

A társaság megalakulása óta a sport és a sportolás elkötelezett támogatója. 90 éves múltra visszatekintő, és jelenleg is számos sportágban aktív saját sportegyesülete van és büszkén mondhatjuk el, hogy közel félszáz Főgázos olimpikon, válogatott sportoló és magyar bajnok szerzett sikereket a hazai sportmozgalomnak. A most aláírt együttműködés értelmében e támogatással a cégcsoport kiemelten kívánja segíteni a fiatal olimpikonok karrierjének és civil életre történő felkészülésének összehangolását, és a minél sikeresebb olimpiai szereplést.

A környezetvédelem és a környezettudatos magatartás hagyományos része a Főgáz társadalmi felelősségvállalásának és támogatói tevékenységének. Környezetünk védelme érdekében a vállalat számos környezetkímélő technológia ? mint például a CNG, a földgáz üzemű gépjármű ? elterjesztésén munkálkodik. Ennek fényében érthető szándéka a cégcsoportnak, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság környezetvédelmi programjának is kiemelt támogatója kíván lenni.

Ha valami jó, arra azt mondjuk király, míg a rosszra azt, hogy gáz. A mai támogatói szerződést követően a rosszra találjunk más szót, mert a gáz mától nekünk jót jelent ? mondta Schmitt Pál, aki a 2012-es londoni olimpián és az augusztusi szingapúri ifjúsági olimpián a 2008-as pekinginél több aranyérmet remél. Igaz, ezt már nem kérhetjük tőle számon, mert az augusztus 5-i államfői beiktatása miatt a MOB-elnöki tisztéről le kell mondania.

Szóljon hozzá!