ZETApress

hírportál

Új bajnokok Európában

A francia XTERRA világkupafutamon több nagy meglepetés is érte a sportrajongókat. A férfiaknál az elmúlt évben veretlen Franky Batelier előtt ért célba az utóbbi időben háttérbe került világbajnok, Nicolas Lebrun, a nőknél a sportág számos nagy versenyzőjét előzte meg a fiatal Marion Lorblanchet.

Az első szám után a mindig is gyengén úszó Nico közel 4 perces hátrányban volt az olimpiai távon is remekelő Batelier és Olivier Marceau előtt, akik a kerékpáros szakasz elején már messze a mezőny előtt jártak ? tudatta a Terepsport.hu. Fotó: XTERRA.

A nehéz és technikás hegyi pálya (34 km, 1900 m szintkülönbség, sziklás, fenyőerdei terep) Lebrunnak kedvezett, óriási tempóban és hajmeresztő lejtőzéssel beérte a vezető párost, így együtt indultak futni, szorosan nyomukban az üldözőkkel: Karel Zadak (cseh), Felix Schumann (német), Victor del Corral Morales (spanyol) és Sam Gardner (angol).

Az első km végén Lebrun sebességet váltott egy sziklás emelkedőn (ő sí-hegymászásban is több nemzetközi bajnoki címet jegyez) és nyerte meg a versenyt. Másodikként a Pireneusokban edződött spanyol Morales érkezett, harmadikként a többszörös olimpikon Marceau.

Extrém terepen a francia Xterra futam

A nőknél a szokásoknak megfelelően Sybille Matter indult elsőként kerékpározni (az első férfiakkal együtt), de Marion Lorblanchet és Carina Wasle hamar befogták. A második körre az osztrák Wasle közel 2 perces előnnyel ment ki kerékpározni, nyomában a fiatal franciával és a gyorsvonatként közeledő svájci Renate Bucherral, aki a nap leggyorsabb idejét teljesítette.

A futáson mindenki meglepetésére nem a sífutásban és terepfutásban is jeleskedő Wasle, hanem a fantasztikus hajrát bemutató Lorblanchet szakította át a célszalagot. ? Nagyon izgalmas verseny volt, ahogyan Marion lehagyott, majd visszaelőztem és végül gyorsabban hajrázott. Ma erősebb volt, mint én ? nyilatkozta az Európa-bajnok Bucher.

A TOP 5 PRO MEN: 1. LEBRUN Nicolas FRA 37 2:52:39, 2. DEL CORRAL MORALES Victor ESP 30 2:53:25, 3. MARCEAU Olivier FRA 37 2:53:59, 4. SCHUMANN Felix FRA 28 2:54:12, 5. BATELIER Franky FRA 32 2:56:29.

TOP 5 PRO WOMEN: 1. LORBLANCHET Marion FRA 27 3:20:19, 2. BUCHER Renata SUI 33 3:21:23, 3. WASLE Carina AUT 26 3:25:23, 4. MATTER BRUEGGER Sibylle SUI 37 3:28:56, 5. RUTH SMITH Emma GBR 29 3:38:38.

Szóljon hozzá!