ZETApress

hírportál

Poór Brigitta negyedik

Tereptriatlon siker Csehországban. A cseh XTERRA kupasorozat rövid távú versenyén kánikula és szárazság várta a versenyzőket ? az utóbbi idők sáros versenyeihez képest üdítő változatosságban. A női összetett versenyben Poór Brigitta a negyedik helyen ért célba.

Különleges volt a versenyen, hogy az Elba folyóban kellett úszni, aminek erős és kiszámíthatatlan a sodrása, így a legtapasztaltabb profik is komolyan megküzdöttek a nehézségekkel. A férfiaknál Michael Francke lépett elsőként partra, a nőknél a későbbi bronzérmes Catherine Lhotová. Poór Brigitta (X2S-KONA TEAM) kiváló úszással követte.

A kerékpáros pálya gyors és viszonylag könnyű volt, de technikai elemként számos lépcsőt és alagutat is tartalmazott. A férfi élmezőny az első szakaszon rosszul vett egy kanyart, ezzel esélyt adva az üldözőknek a felzárkózásra.

A nőknél a cseh MTB élmezőny tagjai közül többen is indultak, ők hamar átvették a vezetést, de a magyar versenyző keményen kitartott, így nem esett vissza sok helyezést és a futó számban visszazárkózott az élmezőnyhöz, de az 5 km-es távon nem tudta ledolgozni a hátrányát. Brigi az utóbbi időben sokat fejlődött a hegyikerékpáros sportágban, múlt heti Duna maraton bronzérme is ezt bizonyítja. A versenyen indult a biatlon és sífutó olimpikon Martin Koukal is, aki az összetett 13. helyen ért célba ? tudatta a Terepsport.hu.

Eredmények az Xterra Zedníček Kupán, Decinben

Férfiak: 1. Jiri Klima (AD Cyclo Brodek) 01:16:06, 2. John Kubicek (AC Start KV) 01:17:13, 3. Pavel Jindra (TT Cyklorenova Zwickau) 01:19:05, 4. Tomas Matera (InsportlineTT Opava) 01:19:05. Nők: 1. Ivana Loubková (TT Cyklorenova Zwickau) 01:37:06, 2. Dagmar Svěráková (Cykloadam) 01:38:27, 3. Catherine Lhotová (Sportprestige) 01:38:46, 4. Poór Brigitta (X2S-Kona Team) 01:40:58. A fotók az X2S TEAM felvételei.

Szóljon hozzá!