ZETApress

hírportál

Meghiúsult a Balaton-átúszás

Nem engedte tovább úszni a Vízirendőrség Mányoki Attilát, aki péntek délután háromnegyed 5-kor indult el Balatonkeneséről, hogy hosszában átússza a Balatont. A 34 éves zalaegerszegi úszót két óra ötven perc után rendelték ki a vízből egy vihar miatt, amely másodpercenként 25-30 méteres, azaz óránként 80-100 kilométeres széllökésekkel közeledett feléje.

Mint korábban megírtuk, a 75 kilométeres távot a tervek szerint 24 órán belül teljesítette volna a sportoló azért, hogy felhívja a figyelmet a Balaton térségének egységére. Eredetileg egy héttel korábban tervezte az indulást, de már akkor sem volt kedvező az időjárás. A sportolót végül tegnap délután, közel kétórás várakozás után engedték a vízbe, miután egy vihar elvonult a térségben.

A rajtra még szikrázó napsütésben, és enyhe, illetve élénk szélben került sor, de hamarosan újabb vihargóc közeledett a Balaton felé, így a rossz idő miatt a vízirendőrség úgy döntött, hogy alig 12 kilométer megtétele után, Siófok közelében félbeszakítja az úszást. A hosszadalmas engedélyeztetési eljárás miatt a sportoló várhatóan legközelebb már csak szeptemberben próbálkozhat újra.

Szóljon hozzá!