ZETApress

hírportál

Salgó Rallye, immár 26-szor

Hét év kihagyás után ismét megrendezésre kerül a Salgó Rallye, ahol a Rallye2 mezőnye nekivág a bajnokság 5-ik futamának. Az adminisztratív és technikai átvételre mindössze negyven páros jött el, de a nézők nemcsak őket, hanem a Historic kategóriában induló nyolc, illetve a meghívásos csoport hét versenyzőpárosát is megnézhették a verseny hivatalos kezdetén, a Fő téren megrendezett rajtceremónián, tudatta a Navigátor Médiaügynökség.

Az N, A csoportban 27 páros vág neki a mai nyolc gyorsasági szakasznak, ahol összesen 85 versenykilométer teljesítése vár a mezőnyre. Az élről Szommer István és Hosszú Zoltán indulhat, miután Ózdon megszerzett második helyükkel a bajnoki tabella élére ugrottak. Ismét teljes létszámmal képviselteti magát a Nippon Racing Team az F csoportban, Bedő Gáborék ugyanis az ózdi futamot kihagyták. Ezúttal visszatértek a Toyota Celicához, hogy felvegyék a harcot a bajnokságban 20 ponttal vezető Niesz Ferenc ? Novák Előd kettőssel. A versenyről bővebben a honlapjukon olvashatunk.

Tegnap Karcagon is volt egy rallye, mely elég rossz véget ért. A városi futam utolsó versenyzője a cél előtti métereken elhagyta a pályát, s a nézők közé rohant. Négy felnőtt és három gyermek sérült meg, de egyikük sincs életveszélyben. A vétkes vezető ellen gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás.

Szóljon hozzá!