ZETApress

hírportál

Tizedik kockából a kilencedik helyre

Csak a kilencedik helyre sikerült befutnia a brit Hamiltonnak a ma délutáni Német Nagydíjon. Mivel Alonso 2 óra 6 perc alatt az első helyre hozta be a McLaren-Mercedest, a tavalyi világbajnok már csak két ponttal van lemaradva márkatársa mögött. A pontversenyt vezető pilóta a tegnapi időmérő edzés utolsó perceiben a gumifalnak ütközött, de sérülés nélkül úszta meg a csattanást. Időeredménye alapján ma csak a tizedik helyről indulhatott.

Hamilton ma is kisodródott többedmagával, még a futam elején. A rajtnál eleredt az eső, s száraz gumijuk nem tapadt a kanyarban. A többiek motorja leállt, az övé nem, ezért a darus kocsi visszaemelhette a kavicságyból az aszfaltra, az utolsó helyre. Szerencséjére a biztonsági autót is beküldték, így volt alkalma utolérni a mezőnyt.

A versenyigazgató piros zászlóval leállította a futamot, így a szerelők negyedóránál is tovább bütykölhették az autókat. Újraindítás után már nem volt balhé, de az esőszünet miatt nem fejeződött be két órán belül a futam. A dobogóra a Ferraris Massa és a Red Bullos Webber állhatott fel Alonso mögé. Pontszerző helyen végzett még Wurz (Williams), Coultard (Red Bull), Heidfeld és Kubica (BMW) és Kovaleinen (Renault). Márkatársát, Fisichellát az utolsó körben előzte meg Hamilton, de ez a pontszerzéshez kevés volt. Barichello, Davidson és Trulli ért még célba, a többi kilenc versenyző kiesett.

Összetettben a 70 pontos Hamiltont és 68 pontos Alonsót a Ferraris Massa 59 ponttal követi, míg márkatársa, Raikkönen 52 ponttal a negyedik. A csapatok versenyében a McLaren-Mercedesnek 138 pontja, a Ferrarinak 111 pontja van. Folytatás két hét múlva Mogyoródon, a 22-ik Magyar Nagydíjon következik.

Megszakadt a hagyomány

Ma este is két mérkőzést játszottak az élvonalban, de a péntekitől és szombatitól eltérően ma csak hat gól esett. A bajnokcsapat Diósgyőrbe látogatott, ahol már szünetig bebiztosította 2:1-es győzelmét. Rákospalotán ugyancsak vendéggyőzelem született, a Honvéd 3:0-ra verte a REAC-ot. Holnap a Fehérvár a Hungária körútra, szerdán a Győr Nyíregyházára látogat.

Szóljon hozzá!