ZETApress

hírportál

Megvan az olimpiai férfi-pólócsapatunk

Megfelelve a NOB által kitűzött határidőnek, Varga Zsolt, a férfiválogatott szövetségi kapitánya kihirdette a párizsi olimpiára utazó 13 fős csapatot, amelyet ma délelőtti ülésén az MVLSZ elnöksége is jóváhagyott – tudatták sajtósaik.

A kapuban Vogel Soma és Bányai Márk, klasszikus centerként Hárai Balázs, a balkezesek oldalán Vámos Márton és Zalánki Gergő, kapásoldalon Varga Dénes, Vigvári Vince és Manhercz Krisztián, védőként és bevethető centerként Angyal Dániel, Jansik Szilárd és Molnár Erik, valamint szintén több poszton használható all-rounderként Nagy Ádám és Fekete Gergő alkotja majd a csapatot, amelyben 11 fukuokai világbajnok kapott helyet.

Vannak előnyei és hátrányai is, hogy ilyen korán meg kell adni a névsort. A hátránya, hogy egyetlen hivatalos mérkőzés és több kétkapus edzés alapján kellett döntenem, az előnye viszont, hogy mostantól mindenki az olimpiára koncentrálhat, és a jövő heti Domino Trans-kupán a mérkőzéseken már a 13 utazó játszik, ami könnyebbé teszi a játék formálását – mondta a csapathirdetés kapcsán Varga Zsolt, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Varga Zsolt hozzátette, az elmúlt évek világversenyein kialakult játékrendszerhez igazodik a keret, döntésében pedig a korábbi eseményeken mutatott teljesítmény is számított valamelyest, de természetesen a legfrissebb benyomások is sokat jelentettek. – Volt egy alapvető elképzelésem a csapatról, ugyanakkor akadtak kérdések bizonyos posztokon, amelyek megválaszolásával egészen az utolsó pillanatig vártam, csütörtök estére viszont pontot tettünk mindenre. Nyilván sokkal nehezebb volt most, mint eddig bármikor, hiszen mindenhová tizenöt embert lehetett nevezni, az olimpián viszont tizenhárom a limit – mondta a pólókapitány.

A csapatban Varga Dénes párizsi szereplésével beállítja Gyarmati Dezső (1948-1964), Benedek Tibor (1992-2008) és Kásás Tamás (1996-2012) magyar csúcsát, hiszen ez lesz az 5. olimpiája (a jelenlegi gárdából Dumi az egyetlen, aki már állt a dobogó tetején, még 2008-ban).

Hárai Balázs negyedszer készülhet, Vámos Márton, Zalánki Gergő és Manhercz Krisztián harmadszor vehet részt ötkarikás játékokon – ugyanakkor öt olimpiai újoncot avatunk Párizsban: Molnár Erik, Nagy Ádám, Fekete Gergő, Vigvári Vince és Bányai Márk először lakhat a faluban. Edzőként szintén debütál Varga Zsolt, aki 24 év után tér vissza az ötkarikás forgatagba, miután játékosként három alkalommal (1992, 1996, 2000) volt részese a nagy utazásnak.

A kapitány elmondta, hogy tartalékként a kerettel edz a továbbiakban is Kovács Péter és Vigvári Vendel, valamint Szakonyi Dániel – sérülés esetén ugyanis július 26-áig engedélyezett a csere. A csapat jövő csütörtöktől szombatig a Domino Trans-kupán szerepel a Margitszigeten, ahol a francia, az olasz és a japán válogatottal mérkőzik, aztán az olaszokkal készül Szicílián és a spanyolokkal Barcelonában, majd július 25-én indul Párizsba.

Az olimpiai férficsapat: Angyal Dániel, Bányai Márk, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vince, Vogel Soma, Zalánki Gergő. A női válogatott névsorát a magyar idő szerint holnap hajnali Egyesült Államok elleni meccses követően véglegesíti Mihók Attila és Cseh Sándor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvan az olimpiai nőipóló-csapat is! | ZETApress

Szóljon hozzá!