ZETApress

hírportál

Mától triatlon ünnep

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál július 04-07-e között kínál szurkolási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a hazai és külföldi sportbarátok számára. A sportág legnagyobb hazai ünnepén rendezik meg a 25. Triatlon Világkupát és a Triatlon Junior Európa-kupát 35 ország sportolóinak részvételével.

A nyári tiszaújvárosi triatlon programok állandó részét képezi, hogy a szervezők, a Márkus-család, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a Tiszaújvárosi Önkormányzat Képviselő testülete, a barátok, az ismerősök – a nagy menetelés megkezdése előtt – ellátogatnak a Dísztó partjára, dr. Márkus Gábor szobrához. A tiszaújvárosi triatlon sport meghonosítójának, a világkupa, a nagyhét elindítójának emléke előtt július 04-én csütörtökön délután tisztelegtek az egybegyűltek – tudatták sajtósaik.

1338 bringás a belvárosban

A fesztivál nyitónapján, a MOL Petrolkémia Napon 18 órakor elindult a szabadidősport program, méghozzá kerékpározással. Az óvodások a városközpontban kijelölt 250 méteres kört teljesítették, míg a nagyobbak és felnőttek a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján tekerhettek 4 km-t. A szervezők nem kevesebb, mint 1338 teljesítőt regisztráltak. Minden teljesítő tombolaszelvényt kapott, mellyel a vasárnapi sorsoláson értékes, sportos ajándékokat lehet nyerni.

Az ünnepélyes megnyitót a város Főterén felállított színpadon tartották meg, ahol dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, Császár Péter, a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója és Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke osztotta meg az eseményhez, a jubileumhoz, a négy napos programhoz kapcsolódó gondolatait az egybegyűltekkel. Ezt követően Tabáni István, majd az erdélyi Bagossy Brothers Company szórakoztatta a színpadon a nagyérdeműt.

Érkezik az európai szövetség elnöke is

Ami a szálláshelyeket illeti, Tiszaújváros lassan kitehetné a megtelt-táblát. A nemzetközi versenyekre valamennyi földrészről regisztrált sportolók, kísérők többsége mára már elfoglalta helyét a városban, olyannyira, hogy sokan utolsó edzéseiket is itt abszolválják. Július 05-én pénteken érkezik meg az olasz Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (Europe Triathlon) elnöke, aki rendszeresen visszatérő vendége a rangos eseménynek.

A július 06-ai szombati Jabil Napon 18 órakor a szabadidős futók gyarapíthatják tovább a teljesítésért járó tombolaszelvényeiket. A koncertprogramok közül elsőként Deniz, majd az Analog Balaton produkciója várja az érdeklődőket. A május 15-ei Kopaszi-gáti szezonnyitó sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 2. nap a triatlonon | ZETApress

Szóljon hozzá!