ZETApress

hírportál

Fradi öröm, paksi üröm

A magyar bajnokságot sorozatban hatodszor megnyerő Fradi számára kifejezetten jó hír volt, hogy a szombat esti londoni BL-döntőben a Real Madrid gól nélküli I. félidő után 2:0-ra verte a Borussia Dortmundot, hiszen így csak a 2. BL-selejtezőkörben kell csatlakozniuk.

Mivel a Real Madrid cím-védőként és spanyol bajnokként nem vesz el újabb kvótát, így a legmagasabb koefficienssel bíró nem főtáblás csapatra, a Sahtar Donyeckre száll a jog, az elmúlt években rendre nemzetközi sorozatban csoportkörös Fradi pedig egy selejtezőkörrel előrébb került. Ennek kisorsolására június 19-én szerdán kerül sor, az odavágókat július 23-24-én, a visszavágókat pedig rá egy hétre rendezik meg.

Bajnokcsapatunk nemcsak ebben, hanem a következő körben is kiemeltként várhatja a sorsolást, a Paks viszont bánkódhat, hiszen a Magyar Kupa győztese az Európa-liga 1. selejtezőkörében július 11-én és 18-án lesz érdekelt, míg dortmundi BL-sikernél csak a 2. körben kapcsolódott volna be. Az El-sorsolást június 18-án kedden rendezik.

2 hozzászólás

  1. Érdekes esemény magyar szemmel. Köszönjük a fontos és gyors tájékoztatást Főszerkesztő Úr!