ZETApress

hírportál

Borút Dél-Dunántúlon

Idén már tizenötödik alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rallye augusztus utolsó hétvégéjén ? tudtuk meg délben, a Gundel étteremben, ahol Lantai József fényképezett.

Az idén 15 éves jubileumi exkluzív boros autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor) kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát. Tizennégy évvel ezelőtt ? a klasszikussá, hovatovább élő legendává vált Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila PR-üzletember kitalálta a magyar borút kalandozást.

Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezeréves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. Ez az autós bortúra a szigorú szabályok betartása mellett egyben egy játék is, amely számtalan lehetőséget ad találkozásokra bortermelőkkel, borászokkal, a konyhaművészet-, és a vendéglátás szakembereivel.

A rallyet ? a korábbi évekhez hasonlóan ? meghívásos formában rendezik meg, a közel 100 induló páros saját gépjárművekkel vág neki a 750 km-es távnak. A versenyen résztvevő minden autón kötelező a rajtszám és a szervezőbizottság által megjelölt támogatói matricák elhelyezése. A sorsolás augusztus 18-án délben lesz, a rajt pedig 27-én reggel.

Az idei verseny célállomásai a Kossuth téri rajt után Zalakaros, Pécs (buli Villányban) és Budapest lesznek. A túra során számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat érintenek. Balatonszemes, Balatonlelle, Rádpuszta, Marcali, Szentgyörgyvár, Nagyrada, Villány, Mecseknádasd, Bonyhád, Várdomb, Decs, Szekszárd és Paks is bemutatkozik, s a hagyományokhoz híven ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedőkre és tesztlapok kitöltésére kerül majd sor.

A rallye záróeseménye természetesen az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség lesz a Gundel étteremben, amelyen a verseny egészének értékelésére, a győztesek kihirdetésére, illetve díjazására kerül sor. A rendezvény, hagyományához híven karitatív célt is szolgál. Idén is várható borárverés és tombola, melyek bevételével az Egészség Hídja Összefogás Alapítványt támogatják.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Villányi borozás | ZETApress

Szóljon hozzá!