ZETApress

hírportál

Kubica mégsem sérült meg

A korábbi híradásokkal ellentétben mégsem sérült meg Robert Kubica az elmúlt heti Kanadai Nagydíjon. A lengyel versenyző hatalmasat bukott a 29-ik körben, s előbb azt mondták, hogy sérülés nélkül úszta meg a dolgot, később viszont lábtöréséről beszéltek. Csodálatos megmenekülése ellenére orvosai mégsem engedték elindulni tegnap Indianapolisban, pedig szívesen versenyzett volna. Féltették egy újabb agyrázkódástól, így helyét a BMW-Sauberben a 19 éves német Sebastien Vettel foglalhatta el. A hetedik helyről indulhatott, és másfél órás száguldás után a nyolcadikra érkezett meg.

Hét közben az is kiderült, hogy két év múlva újabb ázsiai helyszínen, Indiában is rendezhetnek világbajnoki futamot. Igaz, hogy még a pálya is a tervezőasztalon szerepel, Bernie Ecclestone mégis bejelentette a majdani eseményt. Egy hónapja tudjuk, hogy jövőre Valencia lesz Monte Carló után az újabb tengerparti helyszín, a Formula One tehát rohamosan fejlődik.

A 73 körös versenyben Hamilton ismét rajt-cél győzelmet aratott márkatársa, Alonsó előtt. Harmadik Massa, negyedik Raikkonen lett. Ugyanúgy futottak be, ahogy a rajtrácsra felálltak. A további pontszerző helyeket Kovaleinen, Trulli, Webber és Vettel szerezte meg. Az ötös rajtkockából induló Heifeld az 56-ik körben kiesett. Egyéniben hét futam után Hamilton tíz pont előnnyel vezet Alonsó előtt, csapatban pedig a McLaren-Mercedes előnye 37 pont a Ferrari előtt. Folytatás két hét múlva a Francia Nagydíjon.

Szóljon hozzá!