ZETApress

hírportál

Valenciában is lesz tengerparti futam

Jövőre két nagydíjat is rendezhetnek Spanyolországban, jelentette be a napokban Bernie Ecclestone. A barcelónai Spanyol ? vagy inkább Katalán ? Nagydíjon kívül Valenciában rendezik meg monacói mintára az Európa Nagydíjat. S hogy jövőre mindjárt egy helyett két új helyszín is legyen, a távol-keleti Szingapúrban lesz az első villanyfényes futam.

Európa Nagydíj korábban is volt az öreg kontinensen. Az az ország kapta meg, amelynek versenyzője az előző évben világbajnok lett. Mivel ez az ember sokszor egymás után a német Michael Schumacher volt, így a németek rendezhettek évi két világbajnoki futamot. Az elmúlt két évben a spanyol Fernando Alonso Renault-val nyert, így a spanyoloknak tulajdonképpen jár is egy második nagydíj. Más kérdés, hogy megvédi-e újra az idő közben a McLaren-Mercedeshez igazolt versenyző a világbajnoki címét. Ha nem így tesz, úgy esetleg mást illethetne meg az Európa Nagydíj rendezési joga.

A mai barcelónai futamon Massa Ferrarival rajt-célgyőzelmet aratott, s a két McLaren-Mercedeses Hamilton és Alonso állhatott mellé a dobogón. Pontot szerzett még Kubica (BMW-Sauber), Couthardt (Red Bull-Renault), Rosberg (Williams-Toyota), Kovalein (Renault) és Szato (Super Aguri-Honda). Összetettben Hamilton és Alonso, illetve csapatuk vezet. Őket Massa és a Ferrari követi. Folytatás két hét múlva a Monacoi Nagydíjon.

Szóljon hozzá!