ZETApress

hírportál

Spanyolhonban tesztel Talma

A világbajnoki szezon előtti utolsó háromnapos tesztelésre gyűlt össze a Moto2 és a 125cc-s kategória mezőnye a dél-spanyolországi Jerezben, ahol háromhete Talma mégsem ült motorra. Napsütésben, kiváló motoros időben kezdődött a gyakorlás szombat reggel ? tudatta a Faster Management.

A versenyzők még a száguldás előtt összeálltak egy közös fotóra. A Moto2-es kategóriában induló negyven versenyzőt nehéz volt összezsúfolni a tablóképre. Talmácsi Gábor és Andrea Iannone már a csapat hivatalos színeiben feszített, a motor azonban még nem kapta meg az idei ?ruháját?. A mai napot arra szánta a Fimmco SpeedUP Team, hogy minden olyan beállítást kipróbáljon, ami a legutóbbi tesztelésen elmaradt, mert csak így sikerülhet az előre lépés.

10 órától 4-ig mindkét géposztály versenyzői körözhettek, Talmácsi ekkor 1:46,302-vel zárt, ami a 25. leggyorsabb kör volt a Moto2-es között. Ebben az időszakban sok mindennel próbálkoztak a mérnökök, Talma szinte végig a motor elejének pattogására hívta fel a szerelők figyelmét. 4 és 5 óra között csak a hatszázasok voltak a pályán, a magyar versenyző ekkor 1:46,361-et motorozott, amivel szintén huszonötödik lett. A pattogás okozta ekkor is a legtöbb gondot a magyar világbajnoknak, a csapat holnap új geometriai beállításokkal próbálja ezt kiküszöbölni.

Küzdelmes napon vagyunk túl, de elvégeztük azokat a feladatokat, amelyeket a mérnökök mára beterveztek. Még mindig pattog a motorom eleje a kanyarokban, ezért holnap változtatunk a geometria beállításokon, hogy megszűnjön ez a kellemetlen jelenség. Nagyon fontos a következő két nap, hiszen ezután már a világbajnokságon kell teljesíteni ? mondta el Talma a tegnapi edzés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma napról-napra gyorsabb | ZETApress

Szóljon hozzá!