ZETApress

hírportál

Rajt-cél győzelem Sakhirban

Az élről rajtoló Felipe Massa haladt át elsőként a célvonalon a Bahreini Nagydíjon vasárnap délután negyed 4 tájban. A brazil versenyző közel kétszáz kilométeres átlagsebességgel teljesítette másfél óra alatt a 308 kilométeres távot. Az öt és fél kilométeres pályán ehhez 57-szer kellett körbeautóznia.

A Ferrari versenyzője mellé csapattársa, Raikkonen állhatott harmadikként a dobogóra, mert második a McLaren-Mercedessel versenyző brit Hamilton, ötödik pedig csapattársa, Alonso lett. Negyedikként Heidfeld ért célba a BMW-Sauberrel. Összetettben is ők állnak az élen, csak a sorrend más. Egyaránt 22 pontja van három futam után Alonsónak, Hamiltonnak és Raikkonennek, míg Massa 17-tel a negyedik, Heidfeld 15-tel az ötödik a sorban.

Pontszerző helyre ért be még BMW-vel Kubica, Toyotával Trulli és Renault-val Fisichella. A márkák versenyében a McLaren-Mercedesnek 44 pontja, a Ferrarinak 39, a BMW-Saubernek meg 18 van. A Renault kilenc, a Toyota öt, a Williams-Toyota pedig két pontot szerzett mostanáig. Folytatás négy hét múlva várható a Spanyol Nagydíjon.

Szóljon hozzá!