ZETApress

hírportál

Gardner és Bucher győzelme

Ismét XTERRA Saipan az év egyik legszebb versenye. A verseny mindkét győztese címvédő, a legendásan nehéz és különleges pályán megismételték tavalyi győzelmüket ? tudatta a Terepsport.hu.

Az angol Sam Gardner és a svájci Renata Bucher különösen hegyikerékpáron erősek és a saipani pályán ez a tudás nagyon nagy szerepet játszik, hiszen a pálya nem különösebben nehéz a szintemelkedést illetően, de a legtechnikásabb pályák egyike.

Buchernek ez a 6. saipani győzelme ? ezen a pályán specialistának számít ?, de 5 éves XTERRA pályafutása során ezzel megszerezte a 20. világkupa-győzelmét is. Külön győzelem számára, hogy a profi amerikai hegyikerékpáros Shonny Vanlandinghamnál is gyorsabb idővel zárta kerékpáros szakaszt. Ezután a leggyorsabb futóidő birtokában már nem is volt kérdés, hogy övé az első hely. Szokatlanul nagyszámú női induló volt a versenyen, főleg Ázsiából, ahol az XTERRA versenyek népszerűsége egyre nagyobb.

A férfiaknál az úszás után Gardner még sokáig csak az üldözők között versenyzett, de állhatatosan tört egyre előrébb és végül a táv felénél az addig vezető kanadai Mike Vine-t is beérte, sőt hamarosan nagy előnyt szerzett vele szemben. Erre szüksége is volt, mert Vine kitűnő terepfutó és a futószámban elegendő izgalomra adott okot, hiszen több perces hátrányt ledolgozva végül 40 mp-re megközelítette a győztest.

Továbbra is a futást tartják ezen a versenyen a legszebbnek, hiszen olyan elképzelhetetlen dzsungel ösvényeken, patakokban, mocsarakban és barlangokban vezet a pálya, ahol a versenytől eltekintve egy mesevilágban érezheti magát az induló.

Szóljon hozzá!