ZETApress

hírportál

Sikeres tesztek Valenciában

Már a keddi edzést követő este eleredt az eső és a szűnni nem akaró felhőszakadás miatt sokáig úgy nézett ki, hogy szerdán nem tudnak tesztelni a csapatok. Néhány versenyző, köztük Talmácsi Gábor is úgy döntött, hogy kipróbálja a vizes beállításokat, és dél körül kimerészkedett a pályára.

Talma jól teljesített az ideálisnak nem mondható körülmények között és a második legjobb időt motorozta. Majd jött egyórás szünet, amíg csak a százhuszonötösöké volt a pálya, ezalatt a magyar világbajnok nyújtotta fáradt izmait és felkészült a hatvanperces utolsó etapra ? tudatta a Faster Management.

A SpeedUp csapat és Gábor is úgy építette fel a tréninget, mintha egy időmérő edzést teljesítenének a világbajnokságon, nagyon odafigyeltek minden apróságra. Talma végig jó köridőket motorozott, és folyamatosan javított. Az első futómű kanyar közben még mindig pattogott, ezen próbáltak a mérnökök állítani, de a probléma az edzés leintéséig megmaradt.

Talmácsi Gábor mégis a negyedik helyen zárta a harmadik valenciai napot, 1:38,716-os idővel. A teljes stáb a versenyzőkkel együtt a mai nap folyamán hosszasan kiértékeli majd a tesztelés eredményeit, hogy a mostani esetleges hibák ne jöjjenek elő a következő gyakorláskor.

Ezzel a háromnapos teszttel megkezdtünk egy hosszú munkafolyamatot, melynek során össze kell csiszolódnom a motorral, hogy az élbolyban csatázhassak majd a világbajnokságon. Sok információt megtudtunk a motorról, és a mérnökök hosszú órákon át elemzik majd még a rögzített adatokat. Mindent összevetve, szerintem jól sikerült az első találkozás az új Moto2-es motorral ? mondta Talmácsi Gábor a tegnapi edzést követően.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem Jerezben tesztelnek | ZETApress

Szóljon hozzá!