ZETApress

hírportál

Golfhercegnőkkel találkoztunk

Örömmel tettünk eleget Oltványi Katalinnak, a Magyar Golfozó Nők Egyesületének szóvivőjének meghívásának, aki az immáron második éve működő társaság eredményeit és terveit ismertető sajtótájékoztatóra invitált a héten a budai Rózsakert Bevásárló Központba.

A nők sportolásának előtérbe helyezésének céljával hoztuk létre az egyesületet, mert fontosnak tartjuk felhívni a nők figyelmét az egészséges életmód kialakítására, és bizonyítani szeretnénk számukra, hogy lehet elegánsan, csinosan, gyönyörű környezetben is edzeni a testünket ? mondta el Bednár Mónika, az MGNE elnöke, akinek két hónapja született kisbabája.

Az elnöknő hozzátette, hogy nyolc alkalommal tartanak klubnapot a Highland Golf Clubban, és havonta egy társasági napot is szerveznek, illetve egyéb rendezvényeket, táborokat az ország különböző golfpályáin. Emellett megszervezik az ország első női versenysorozatát, a hét állomásból álló Ladies Golf Tourt, valamint májusban Ladies Open néven egy konferenciával egybekötött 18 lyukú golfverseny rendezése is szerepel a tervekben. Továbbá egy mellrák alapítványt is szeretnének támogatni.

A sajtótájékoztatón az MGNE vezetése mellett részt vett az egyesület két prominens tagja, Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszónő és Csomor Csilla színésznő, akik mint a társadalom népszerű és elismert tagjai segítenek népszerűsíteni a játékot. Ők ketten, Debreczeni Zitával kiegészülve, egy rövid puttversenyen is részt vettek, melynek versenybírója, Szlávy Barbara korábbi magyar bajnokság bronzérmese, kommentátora pedig a senior bajnok Oltványi Katalin volt. Szepesit megszégyenítő hévvel tudósított a celebek harcáról, melyet Csomori Csilla nyert meg ? tudtuk meg Szarvas Istvántól, aki a versenyt követően játszott Szlávy Barbival. Istvánnak tíz ütés kellett, hogy kétszer beletaláljon a lyukba, Barbinak három.

Az elnöknő nem vállalta az interjút, hanem szóvivőjéhez, Katalinhoz és előbbi ellenfelünkhöz, Barbihoz irányított. ? Katalin! Gratulálok a rendezvényhez Ön nemcsak a golfhoz, hanem a marketinghez is nagyon ért. Hány tagjuk van és kikből áll tagságuk? ? kérdeztük.

Szerencsére nagyon aktívak a tagjaink, így különösebb marketing tevékenység nélkül is sok nőt tudunk bevonni a golfba. Versenyeinken mindenkit szeretettel várunk. 130 taggal indultunk szinte naponta van új belépőnk klubtagjainkkal, szeretnénk jó kapcsolatot és együttműködést kialakítani a golfélet minden szereplőjével. Tagjaink üzletasszonyok, cégvezetők, orvosok, jogászok, diákok.

Ön mikor kezdett golfozni és milyen eredményt ért el?

Hét éve szerettem bele ebbe a gyönyörű sportba. Tavaly megnyertem Szlovénia senior bajnokságát. Szintén a múlt évben megkaptam a Mrs. Golf címet Gödön.

Barbara, Ön golfcsaládba született. Milyen emléke van nagyanyjáról? ? fordultunk a puttverseny bírójához.

Valóban nálunk mindenki golfozik édesanyám és édesapám. Édesapám a Magyar Golf Szövetség főtitkára és szakcikkeket ír a golfról. Jelenleg is golfozik. Nagyanyámra, Szlávy Bélánéra, aki a világ ötödik legjobb játékosa volt, nagyon büszke vagyok. Sajnos csak filmekről és újság cikkekből ismerhetem, mert kétéves voltam, amikor meghalt.

Megkérdezhetem, mi a legjobb eredménye?

2004-ben és 2005-ben a harmadik lettem a magyar bajnokságban.

Szóljon hozzá!