ZETApress

hírportál

Íjász-vb elhalasztva

Elhalasztják az idei magyarországi íjász világversenyeket. A HDH-IAA nemzetközi íjász szervezet vezetősége a hétvégi videó-konferencián tanácskozott az egész világot érintő koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetről. A testület a sportág idei világversenyeit illetően több döntést is hozott, amelyek magyarországi rendezéseket is érintenek.

A 2020-as esztendőben – a korábbi évek sikeres rendezéseit követően – két újabb íjász világverseny jött volna Magyarországra. A háromdimenziós vb Szekszárdon került volna sorra, majd azt követően a történelmi és távlövő-távcéllövő szakágak nemzetközi elitje gyűlt volna össze Tatán – tudatta az NVESZ Sajtó.

Az International Archery Association döntéshozói viszont úgy határoztak, hogy a szekszárdi világbajnokságot 2021-re halasztják, és akkor az Európa-bajnoksággal együtt rendeznék meg a magyar településen. A videó-konferencián arról is döntés született, hogy a tatai történelmi világbajnokságot két évvel későbbre, 2022-re teszik át. Az elhalasztott világversenyekről természetesen majd egyeztetni kell az illetékes önkormányzatokkal – mondta el a döntések kapcsán Windischmann Mercédesz, a Magyar Íjász Szövetség főtitkára.

Szóljon hozzá!