ZETApress

hírportál

Galla Miklós önálló estje az IBS Színpadon

Galla Miklós több mint tizenkilenc esztendeje brillírozik a humor műfajában. Az IBS Színpadon még önálló estjével sohasem lépett fel, így most színre kerül 2002-ben bemutatott önálló estje Szépségem titkai címmel. Olyan témákhoz nyúl ? szerinte sziporkázóan szellemesen ?, amelyekről eddig magyar színpadokon nem volt szó. A jelszó: Minden mondat poén! Az előadás során szóba kerül a szemöldök, a konfetti, a következetesség, a tapéta meg a molylepke.

Jó néhány, igencsak sikamlós téma is felmerül az estben, de nehogy valaki emiatt ne jöjjön el a műsorra, hanem épp ellenkezőleg. Senki nem fog csalódni, vagy ha igen, arra mérget vehet. Külföldön stand-up comedynek hívják ezt a műfajt, de Galla jobban szereti az általa kitalált, magyarosabb és (jogosan) hízelgő egyedülálló humor kifejezést. Hiszen a komikus egyedül áll a pódiumon, s ezzel egy időben művészetének se szeri, se száma! Néhány énekelt dal is felhangzik a műsorban, de messzemenően nem a prózai komikum rovására, hanem vica verza. Az előadás november 23-án látható először az IBS Színpadon, s a novemberi előadásnak lesz folytatása!

Elsa Valle & Rumba Caliente

Ha kubai zene, akkor nem is juthat más eszünkbe itt Magyarországon, mint Elsa Valle! A Kubában született énekes-művésznő koncertjei ünnepszámba mennek; hazánkban egyetlenként műveli ezt a stílust magas színvonalon. Hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankólikus, és robbanékonyan improvizatív. Az IBS Színpadon november 24-én láthatjuk.

A világ legrangosabb fesztiváljain fordult meg, és együtt dolgozott a legendás Buena Vista Social Clubbal is! Rumba Caliente nevű produkciójával a kubai zene gyökereihez szeretné elvezetni közönségét. Széles, színekben és stílusokban gazdag repertoárt mutatnak be zenéjükben, melyben Elsa zenéje, szövege körül öleli a különböző stílusbeli különbségeket, melyek a kubai zenét szimbolizálják.

Hangzásviláguk autentikus, és a klasszikusnak mondható kubai műfajok (salsa, cha-cha, mambó, bolero, stb) mellett olyan ritmust is érintenek mint a Punto Cubano, Guajira, Guaracha, Guaguanco. A leghíresebb fesztiválok, és színpadok állandó vendégei, izgalmas, és mégis könnyed, elegáns játékukkal. Elsa Valle többször aratott már hatalmas sikert az IBS Színpadon a Raiffeisen Jazz Klub meghívottjaként, ezért hívta meg most az IBS Színpad egy külön, önálló estén.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ahogy esik, úgy puffan

Szóljon hozzá!