ZETApress

hírportál

Dürer-kerti mulatságok

Egy 4 hónapig tartó rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának ötödik évét Budapest egyik legkedveltebb szórakozóhelye, a Dürer Kert. A születésnapi programok között lesznek nagy-koncertek, fesztiválok, tematikus rendezvények. A szervezők tegnap este számoltak be az eseményekről.

A kötetlen, hangulatos, nyilvános sajtótájékoztatón Szőke András főzött friss zöldséges bográcsgulyást sertéscombból csiperkegombával és hasábburgonyával ? népiesen kuprival ? az egybegyűlteknek. Fehér Balázs kukta, a The Carbonfools énekese és MC Columbo kukta, a Brains énekese segítette munkáját. Marosvölgyi Luca, a Dürer Kert sajtóreferense és Beck Zoltán, a 30Y énekese beszélt a jövőről. A 3Y együttes Szentimentálé című lemezének dalaiból készült Szentimentálom című filmjét november 29-én, csütörtök este láttuk Budán, az Átrium moziban.

A csaknem száz adag étel kiosztásában pedig MC Columbo, a Brains zenekar énekese, valamint Fehér Balázs, a The Carbonfools frontembere segédkezett. A bőséges vacsora után a vendégek kipróbálták a Dürer Kert nyújtotta lehetőségeket, például a Dürer Bike nevű járgányt, amellyel egyszerre 8-14 ember nézheti meg a kivilágított Hősök terét bringázás és sörözés közben. Késő este már óriási csata dúlt a pingpong- és csocsó-asztalok mellett is, és a házi bajnokságban Mogács Dániel is részt vett.

Mogács Dániel, a Dumaszínház humoristája elmesélte, hogyan szokott barátaival mulatni a Kertben. A színész Róbert néven a Nemzeti Munkaügyi, Munka- és Űrbiztonsági Hivatal egyszemélyes űrközlekedési és űrbiztonsági részlegének jóformán mindenhez értő, de nagyképűsége miatt nehezen elviselhető vezetőjét játssza az m1-en csütörtökönként látható a Munkaügyek ? IrReality Show-ban. Szerettem volna megkérdezni tőle, hogy rendben vannak-e a Dürer-kertészek munkaszerződései, de amikor szólásra emelkedtem, a moderátor berekesztette a sajtótájékoztatót.

Szőke András szakács, színész, filmrendező nem csak főzött, de tálalt is. Amikor már elfogyott a sor, kérdésemre búsan elmondta, hogy egyelőre nem készítheti el új filmjét, mert forgatókönyv-ötletét Divinyi Réka, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója elutasította. Indoklásában az állt, hogy a dialógusok nem adják vissza élethűen a vidéki emberek beszédstílusát. Mivel Szőke 1962-ben vidéken, Szentesen született, nehezen hihető, hogy nem ismeri a vidéki beszédkultúrát és tájszólásokat.

Szóljon hozzá!