ZETApress

hírportál

VeszprémFeszt júliusban

A VeszprémFest 2011 megtartotta programbemutató sajtótájékoztatóját. Idén is világsztárokkal várják vendégeiket! ? tudta meg Lantai József, aki a montázst is készítette.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgatón kívül jelen volt Porga Gyula, a Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, a rendezvény főtámogatója, az E.ON képviseletében Patay László, valamint Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű kulturális fesztivál a királynék városában, mely eddig Veszprémi Ünnepi Játékok néven volt ismert. A július 27-30-ig tartó eseményre ezúttal Afrikából, Brazíliából, Londonból és Stockholmból érkeznek világhírű fellépők.

A fesztivált a Grammy-díjas brazil énekes, gitáros, dalszövegíró Gilberto Gil koncertje nyitja szerdán. Másnap a funk és acid jazz rajongóit a londoni Incognito és a skandináv Nils Landgren Funk Unit zenekar várja. Magyar sztárokból sem lesz hiány: július 29-én, pénteken a Concerto Budapest lép fel az Amadindával és Snétberger Ferenccel, akik ezúttal egy romantikus hispán éjszakát varázsolnak a veszprémi várba. A szombati záró koncertet a világzene egyik legnevesebb afrikai előadója, Youssou Ndour adja.

Az idei programot a főműsoron kívül két esemény is gazdagítja: július 26-án, a 0. napon a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát láthatják a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójában. 31-én, a + napon az Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra.

Szóljon hozzá!