ZETApress

hírportál

Erdő az Új Színházban

Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij: ERDŐ című komédiáját április 16-án, szombaton 19 órakor mutatják be az Új Színház Nagyszínpadán. A darabot átdolgozta és rendezte Egon Savin ? tudta meg Lantai József a fotóspróbán.

Fergeteges komédia a szerelem?hatalom?pénz szentháromságáról, ahol egy nő az Isten, de a női természete fölülkerekedik ezen. ?A nők féltékenyek, és soha nem tudhatod, mi a tervük veled. Teneked nem lehet saját akaratod.? Kinéznek maguknak, bevisznek az erdőbe? A történet nagyon egyszerű.

Az idősödő, de még vonzó nő, még ha nevetségessé is válik, pénzzel szerez magának szerelmet. A nála szolgáló fiatalember a kinézettje, akit ugyan először a fiatal rokonlánynak szán, de aztán meggondolja magát. A lány ezt nem is bánja, van neki szerelme, egy gazdag ember fia, de ahhoz, hogy önállóan élhessenek, pénzre lenne szükségük. Ám ebben senkire sem számíthatnak, sem az idős nőre, sem a fiú apjára. Végül aztán váratlanul fölbukkan a nő unokaöccse, aki ugyan szegény, állástalan színész, de kis furfanggal és jó szándékkal mégis tud segíteni a fiatalokon, még ha ő is issza meg az egésznek a levét.

Szereplők: Gurmizsszkaja: Takács Katalin, Akszjusa: Nemes Wanda, Voszmibratov: Hirtling István, Szomorov: Gáspár Sándor, Vigov: Vass György, Pjotr: Száraz Dénes, Bulanov: Almási Sándor, Karp: Derzsi János, Ulita: Fodor Annamária, Milonova: Tordai Teri, Bodajev: Nagy Zoltán.

Szerbből fordította: Gállos Orsolya, díszlet- és jelmeztervező: Balla Ildikó, dramaturg: Lökös Ildikó, idegen nyelvű dramaturg: Balla Ildikó, súgó: Pozsgai Rita, ügyelő: Trinfuj Mihály. A rendező munkatársai: Hajdinák Judit és Ladik Katalin (tolmács). Rendező: EGON SAVIN (SRB).

Szóljon hozzá!