ZETApress

hírportál

Trója az Arénában

Március 8-án, kedden 20 órakor kerül színre a klasszikus mitológiai történet látványos tánc-produkcióban a Papp László Budapest Sportarénában. A Trója című tánc-show a Fire Of Anatolia Dance Group produkciója ? tudatták a szervezők.

Napjaink popzenei dömpingje mellett a táncművészet szerelmesei is világszerte népszerű produkciók közül válogathatnak. A Lord Of The Dance elsöprő sikere után idén tavasszal egy másik neves, nemzetközileg is elismert társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group néhány éve már meghódította a magyar közönséget, a török társulat ezúttal a Trója című előadásával március 8-án, kedden este Budapesten lép fel.

A rendkívül látványos előadás történetvezetése a Brad Pitt főszereplésével készült, nagy sikerű Trója című filmjét követi, a tökéletes illúzióról káprázatos koreográfiák, roppant méretek, 150 robotlámpa és lenyűgöző háttérvetítés gondoskodik. A Trója a nyári szezonban Antalya legkedveltebb attrakciója volt, de világjáró turnéi is telt házak előtt zajlanak. A török tánc hagyományainak és a monumentális show-k kedvelőinek nagy örömére a trójai romok közül hallatszódó sikoly és a háromezer éves titokzatos álom egyetlen este erejéig hazánkban is újjáéled.

A monstre produkcióban az 1300 m2-es színpadon nem mindennapi látványt nyújt a sokszor teljes létszámban megjelenő, 70 főből álló tánckar, a hatalmas várfal vagy a 8 méter magas Faló. A kétezer szereplő jelmezét 450 féle különböző anyagból készítették, többek közt üzbegisztáni különlegesen szőtt filcből, vagy kézzel festett műselyemből. A korhű ruházat és kultúra bemutatására a táncosok 500 pár cipőt, 850 fejdíszt és 500 karkötőt használnak.

A kivételes képességű táncosokat felvonultató társulat művészeti vezetője és koreográfusa Mustafa Erdogan méltán büszke produkciójára: ? Trója egyidős a Szentírással. Az emberiség egyik legrégebbi és legismertebb története, ahol az álom és a valóság valamint a tudomány és a jövőkép keveredett. Fontos és valóságos helye van a történetnek, mely Homérosz műve nyomán titokzatos kalanddá változott, kíváncsivá téve a történészeket. A trójai romok közül szűrődő hangok, a saját történelmünk hangjai. Azok, akik nem hallják a történelem hangjait, nem hallják a jövő hangjait sem. Tisztelgünk a művészettörténet e halhatatlan műve előtt háromezer évvel később is ? mondta.

Szóljon hozzá!