ZETApress

hírportál

Magyar sztárok Kínában

Hazai sztárok képviselték hazánkat Pekingben! Király Viktor, Tóth Vera, Puskás Peti, Széles Iza Kállai-Kiss Zsófia és a 4 For Dance tagjai azt a megtisztelő feladatot kapták, hogy ők léphettek fel Pekingben, a kínai holdújévre és tavaszünnepre szervezett egyhetes fesztiválon.

A Chaoyang Parkban rendezett nagyszabású Beijing Chaoyang International Spring Carnival-on tíz napon át napi kétszer lépett a delegáció a nagyközönség elé. Napjában körülbelül ötvenezer ember látogatott el a híres Chaoyang parkba, ami a magyar műsor helyszíne is volt, így nem kis felelősség volt színpadra állni. A fiatalok, a saját dalaikon kívül két kínai dalt is előadtak, a helyi közönség legnagyobb örömére! A fellépések fél órán át tartottak, de mindennap több órát vett igénybe, míg az újdonsült kínai rajongókkal elkészültek a közös fotók!

A mieink a magyar EU elnökség egyik rendezvényének keretein belül léptek fel, így nemcsak Magyarországot, hanem az Európai Uniót is képviselték. Nagykövetségünk több nagyszerű programot is szervezett, ahol a fellépők kipihenhették a koncertek fáradalmait. Jártak a Kínai Nagy Falnál, és több Pekingi nevezetességet is láttak.

Egy nagyon különleges helyszínre is meghívást kaptak, a China World House nevű kulturális központba, ahol a világ összes országának van egy kis pavilonja. Ez egy hatalmas csarnoktér, ahová több tízezer ember is elfér, így nem volt kis feladat itt is jól helytállni a magyar fellépőknek. A delegáció tagjai fáradtan ugyan, de élményekkel feltöltődve tértek haza a hosszú út után. Ez az utazás mindegyikőjük számára felejthetetlen emlék marad egész életükben ? tudta meg Lantai József hazaérkezésükkor.

Szóljon hozzá!