ZETApress

hírportál

Szilveszteri Kabaré

Igazi szenzációként Cabaret a Centrál Színházban! 2010. utolsó bemutatója és legutolsó előadása december 31-én 17 és 19 órai kezdettel. Több mint negyven éve már, hogy John Kander és Fred Ebb slágerekben gazdag musical-klasszikusa újra és újra meghódítja a világ színpadait.

A történet eredetileg is szilveszter éjszaka játszódik a húszas évek végén, Berlinben. Bohémia, erotika, zene, a szürke nappalokat fülledt esték követik. Carpe diem versus történelem, és az ember, aki közben megpróbálja mindezt megélni vagy legalább túlélni. A Centrál Színház előadása azért is különlegesnek ígérkezik, mert az előadást a legendás koreográfus-táncos, Bozsik Yvette rendezi.

Bozsik Yvette musicalt rendez! A magyar kortárs tánc legismertebb és legnépszerűbb alakja ? pályája során először ? musicalt rendez, ráadásul a Kander-Ebb szerzőpáros Cabaret című darabját. Zenéjét szerezte: John Kander, dalszövegek: Fred Ebb. A szövegkönyvet Van Druten és Christopher Isherwood elbeszélései alapján Joe Masteroff írta. Fordította: Baráthy György. Egy ismerős történet úgy, ahogy még sosem láttuk.

Berlin, a húszas évek vége, a nappalok szürkék, az éjszakák színesek. A kabaré a bohémek paradicsoma, folyik a pezsgő, a füstöt vágni lehet, mámoros szerelmek születnek, a lányok gyönyörűek, de még a fiúk is, a zenekarról nem beszélve. A rendpárti politika azonban az életöröm metropoliszát sem kíméli? Marozsán Erika, a New Yorkban élő színésznő, aki szintén a balettintézetben kezdte pályáját, nem tudott ellenállni a kísértésnek, amikor Bozsik Yvette felkérte a Cabaret című musical főszerepére. Ki ne emlékezne Sally Bowles-ra, akit a filmben a legendás Liza Minelli alakított?

A Centrál Színház szilveszteri bemutatóján Marozsán Erika hosszú idő után újra magyar színpadon játszik. Partnere Csányi Sándor lesz, a Cabaret konferansziéja pedig Keresztes Tamás, a fiatal színész generáció egyik legkiemelkedőbb alakja. Básti Juli újra a Kabaréban! A Cabaret című musical magyarországi előadásai közül a Madách Színház előadása volt talán a legjelentősebb.

A kilencvenes évek elején Sally Bowles-ként Básti Juli tündökölt, aki most éppen a darab másik női főszerepét Schneider asszonyt próbálja a Centrál Színházban. Básti Juli partnere a színpadon Haumann Péter lesz. A szilveszter esti bemutató előadás szünetében a Centrál Színház egy pohár pezsgővel kedveskedik minden kedves látogatójának! ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a fotómontázst is készítette.

Kettős szereposztás: Sally Bowles ? Marozsán Erika/Balogh Anna, Cliff Bradshaw ? Csányi Sándor/Simon Kornél, Konferanszié ? Keresztes Tamás/Vati Tamás, Schneider kisasszony ? Básti Juli/Borbás Gabi, Schultz úr ? Haumann Péter/Papp János, Schatzie Kost ? Kovács Vanda, Ernst Ludwig ? Schmied Zoltán, Max ? Szemán Béla, Rosie ? Fülöp Tímea, Lulu ? Krausz Alíz, Texas ? Valencia James, Fritzie ? Samantha Kettle, Helga ? Hasznos Dóra, Bobby ? Vati Tamás/Székely Szilveszter, Victor ? Gombai Szabolcs, Hans ? Kalmár Attila, Hermann ? Vislóczki Szabolcs.

Díszlettervező: Khell Zsolt, jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina, fénytervező: Pető József. Zenei vezető: Lázár Zsigmond, dramaturg: Baráthy György, koreográfus-asszisztens: Nagyné Soós Erika és Vislóczki Szabolcs. Rendezőasszisztens: Vándor Veronika, a rendező munkatársa: Iványi Marcell, rendező-koreográfus: Bozsik Yvette.

Szóljon hozzá!