ZETApress

hírportál

West-balkáni fesztivál

Újra Budapesten koncertezik a ska-jazz úttörő formációja, a New York Ska-Jazz Ensemble. A NYSJE előszilveszterezni érkezik, hogy régi barátaikkal, a Pannonia Allstars Ska Orchestrával csapjanak egy karibi hangulatú forró estét az év utolsó napjainak egyikén a Nyugati téri West-Balkán Nagytermében.

A háromnapos Páratlan Fesztivál keretében a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő amerikai zenekar a jamaicai ska-t ötvözi a jazz zenével, így egyaránt kedveskedik a táncolni vágyóknak, illetve ejti ámulatba hangszeres tudásával a nagyérdeműt. A dinamikus zenei kavalkádba időről-időre kerül egy kis reggae, rocksteady, vagy dancehall is, a dalok pedig mindeközben olyan megoldásokat felvonultatva állnak össze egésszé, amit szívesen láttak és hallottak már a Montreal Jazz Festivalon, vagy a North See Jazz Festivalon is.

Ska-jazz elő-szilveszter a New York Ska-Jazz Ensemble-lel és a Pannonia Allstars Ska Orchestrával szerda este 8 órától a West-Balkán Nagytermében. A hat főt számláló New York-i csapat mellett a tizenegy fős PASO szolgáltatja a sodró muzsikát. A hazánk színeiben induló nagyzenekar nevén túl a zenéjében is képviseli majd a régiót, hiszen az alkotóelemek közé ők egy kis magyaros fűszert is kevernek ? találkozhatunk majd finoman idecsempészett hegedűvel, sőt a magyar konyhát dicsérő Hungarian Dish-sel is. A helyi ska hősök nemrégiben jelentették meg I?m the One című digitális maxijukat ? a sok PASO sláger mellett bizonyára erről a kiadványról is hallhatunk majd dalokat. A koncertek előtt és után a nagyszerű Irie Maffia soundsystem biztosítja a hangulatot.

Szilveszter a West-Balkánban

Mr. Masters, FantomAZ, Vanis, Bankos & Kool Kasko, Johnny Drama & Takeshi, Fixi4 koncert, Bobakrome & Zomblaze. Naná, hogy a szilveszter sem múlik el S*10 buli nélkül! Idén a megszokott hétfői helyszínről osztják az igét, csak nem a földszintről, hanem pár emelettel feljebb. A West-Balkán Panorámatermében péntek este 8-től S*10 alapító atyák, régi barátok, szuper bandák és összeszokott duók vezénylik majd az ünnepet!

Lesz Fixi 4 koncert ? mit koncert, show, sőt parádé (!!!) ? két gitárral, dobbal, samplerrel, és mikrofonnal, egy dj+egy mc felállásban tolja majd Bankos és Kool Kasko, illetve Bobakrome és Zomblaze. Hagyományos, de nem unalmas, hanem elég bomba DJ műsorral készül Takeshi és Johnny Drama, és persze az ezerarcú Mr. Masters és a rejtélyes FantomAz! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Szóljon hozzá!