ZETApress

hírportál

Koncert a hajléktalanokért

A Zanzibar és Galambos Dorina zenekara holnap nem megy haza. Ma Ne Menj Haza! ? Gondoljunk azokra, akiknek nincs hova! ? kérik a művészek.

A Hajléktalanokért Közalapítvány a Zanzibar együttessel és Galambos Dorina zenekarával, a Mrs. Columbóval együtt hívja fel a figyelmet Budapest-Józsefvárosban arra, hogy a hajléktalan embereknek nincs hová hazamenniük a hideg elől.

Immár hagyomány, hogy a Hajléktalanokért Közalapítvány a hideg beköszöntése előtt, sajátos módon hívja fel a figyelmet fedél nélkül élők problémájára, és a segítség lehetőségeire. Ez idén sem lesz másképp. A szervezők egy jó hangulatú köztéri rendezvényre invitálják mindazokat, akik nem mennek el tétlenül az otthontalanok mellett. A Ma Ne Menj Haza! ? című esemény programjában szerepel egy hajléktalan emberek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetés, e mellett a Zanzibar és Galambos Dorina zenekara, a Mrs. Columbo lép föl.

Ezen túl a hajléktalan színészekből álló társulat, az AHA Színpad, valamint az Új Színház három színművészének előadása színesíti a programot. A szabadtéri rendezvényen a jelenlevők kötetlenül beszélgethetnek a fedél nélküliekkel a hordótüzek körül, mindenki átérezheti azt a helyzetet, amelyben egy hajléktalan ember él. Aki szomjas, kap egy teát, aki éhes, kap egy zsíros kenyeret. Találkozzunk november 12-én, pénteken 16 órakor a VIII. Szabó Ervin téren, a Baross utca elején! A programok este 9-ig tartanak.

A rendezvény fő célja, hogy bemutassák a hajléktalanság sokszínűségét, és lehetőséget adjanak a közterületen élő embereknek, hogy saját szavaikkal mutassák be világukat. Igyekeznek majd érdekes eszközökkel bevonni a járókelőket a probléma megoldásába és megismertetni velük a hajléktalanságból kivezető utakat.

A tervezett holnapi program

16 óra: Kerekasztal-beszélgetés a közterületi hajléktalanságról érintettekkel. 17 óra: Rövid előadást tart a hajléktalan színtársulat, az AHA Színpad. 18óra: Big Fat Chubby & The Swamp Busters koncert. 19 óra: Mrs. Columbo ? Galambos Dorina jazz-formációja. 20 óra: Zanzibar koncert. A műsorok közben az érdeklődők megismerkedhetnek a hajléktalan-ellátó szervezetek szolgáltatásaival és A Város Mindenkié csoporttal, továbbá különböző játékokban vehetnek részt. A bemutatkozó szervezetek munkatársaitól hiteles és valódi információkat kaphat mindenki a hajléktalan emberekről és a számukra nyújtott szolgáltatásokról.

Szóljon hozzá!