ZETApress

hírportál

A lovakat lelövik, ugye?

Horace McCoy méltón világhírű regényéből nemcsak világhírű film készült, hanem egy kitűnő, lebilincselően izgalmas színdarab is. A történetben egy maratoni táncverseny keretén belül ismerheti meg a néző a lehetőségekért, pénzért, életben maradásért küzdő résztvevők sorsát az IBS Színpadon.

A harc az emberi tűrőképesség határait feszegeti. A hetekig tartó erőpróba alatt az agyonhajszolt vesztes-jelöltek hősies erőfeszítéssel mutatják be a parketten az élet harcának izgalmas képét. Mindig történik valami, amitől az izgalom a tetőfokára hág. Egy ponton túl mi, nézők is megérezzük, hogy gyötrelmes haláltáncunk ? élettánc ? is, hogy a véget nem érő tánc ki tudja hány napjába sűrűsödik az életünk, hogy ezt a táncot már nem képesek abbahagyni, mert az egyet jelentene az élet feladásával.

A sok zenével fűszerezett előadás egyik jelentős szerepében színpadra lép Berek Kati, a Nemzet színésze is. A főbb szerepekben olyan művészek mellett, mint Rák Kati és Csizmadia Gergő színpadra lépnek a SZINDRA Társulat fiatal, tehetséges művészei, akik közül néhányat jól ismerhet a közönség a televízió képernyőjéről is. Bemutató március 7-én, az IBS Színpadon.

Szóljon hozzá!