ZETApress

hírportál

Myrtill két Tiborral

Egy kivételes énekesnő és egy bravúros gitáros… külön-külön is fantasztikusak, de együtt lehengerlőek! Micheller Myrtill és Pintér Tibor: VOICE & GUITAR koncertje október 19-én, kedden este fél 7-kor lesz Új Színházban. Sztárvendég Tátrai Tibor lesz ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

Micheller Myrtill és Pintér Tibor 2006-ban alapították duójukat, azóta két saját albumot adtak ki. A Same as you című lemez megjelenését követően 2006-ban (majd 2010-ben is!), a Németországban megrendezett Voice & Guitar nemzetközi versenyen döntőbe jutottak. Az albumot 2007-ben az év jazz lemeze kategóriában Fonogram-díjra jelölték. 2009-ben a duó Londonban is turnézott, a legnépszerűbb jazzklubok vendégei voltak. Ez az ?utazás? adta alapját a második, True Colors című lemezüknek. Idén ősszel egy vadonatúj koncertműsort készítettek, melynek alapját az eddig megjelent két hanglemezük, valamint az azóta elkészült új dalok adják.

Micheller Myrtill a zenei szakma közismert és elismert énekesnője, több mint 40 lemezen közreműködött, finnországi jazz-ének versenyen harmadik helyet ért el, itthon beválasztották az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé, és nevéhez fűződik a Meseautó című film remake-jének főcímdala is. Idén januárban, a Thália Színházban teltház előtt mutatta be önálló magyar-francia lemezét. Pintér Tibor számos produkcióban megfordult már, Myrtillel közös műsoraik mellett többek között a Showder Band gitárosa, valamint Tátrai Tibor gitárpartnere a Tátrai Trend együttesben.

Az ének és gitár felállás egy igazán különleges formáció, bravúros, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent. Igaz, ?csak? ketten alkotják, mégis a kreatív ötletek miatt a megszólalás maradéktalan zenei élményt nyújt! Új műsorukban egyaránt megtalálható a könnyed populáris sláger, az elegáns jazz örökzöld vagy a tüzes latin dallam is. Mindezek természetesen egyéni köntösben és olyan megszólalásban, amelyben megmutatkozik Myrtill mesterien csiszolt énekhangja és Tibor bravúros gitártechnikája. Új koncertműsorukat október 19-én, az Új Színházban mutatják be nagyközönség előtt, a különleges este sztárvendége Tátrai Tibor lesz!

Szóljon hozzá!