ZETApress

hírportál

Színház a főiskolán

Az IBS Színpad alkotóközösségektől, művészeti együttesektől, más művészeti intézményektől, elképzeléseket, programötleteket, javaslatokat, ajánlatokat vár szeptembertől folyamatosan nagyszínpadának, kamaraszínpadának, szabadtéri színpadának és Pub-pódiumának műsorára. Elsősorban színházi előadásokat, irodalmi esteket, zenés produkciókat és koncertprogramokat várnak. A kiírásban a háromszáz fős nagyterem, a hatvanfős Pódium, a 150 fős Szabadtéri színpad és a 150-200 fős étterem szerepel.

A nagyteremhez hétszer nyolc méteres, teljes hang- és fénytechnikával rendelkező színpad, míg a Pódiumhoz háromszor négyméteres alakítható színpad tartozik. A szabadtéri színpadon májustól szeptemberig rendezhetők előadások, míg az étterem színpada szabadon alakítható.

Pályázati felhívás színházi és zenei alkotóközösségeknek

A programajánlatokat öttagú művészeti tanács bírálja el. A bíráló kizárólag a magas színvonalú művészeti programokra tett javaslatokat fogadja el, azonban az igényes amatőr előadások is teret kaphatnak, minden művészeti ágból. Az elbírálás során előnyben részesülnek a világhírű külföldi és hazai közreműködőkkel megvalósuló programok, az ifjúság bevonását elősegítő rendezvények, a saját erőt, hozzájárulást vállaló ajánlatok. Minden hónap 15-éig várják a pályázatokat postai úton vagy e-mailen, melyekről minden hónap 30-án dönt a bírálóbizottság. A kiírás honlapjukon megtalálható.

Szóljon hozzá!