ZETApress

hírportál

1 az Odeon moziban

Az értékes ritkaságairól híres könyváruházban éppen záráshoz készülődik a személyzet, amikor egy titokzatos zarándok felbukkan az üzletben. Állítása szerint egy könyvért utazta át a világot, amit a bolttal együtt megálmodott, ezért kérésére a raktárba mennek azt felkutatni ? láttuk tegnap délben az 1 című színes, magyar sci-fiben, az Odeon Lloyd moziban.

A raktárban értetlenül konstatálják, hogy az összes könyv lecserélődött egy addig ismeretlen könyv példányaira, az üzletrészbe visszaérkezve pedig döbbenten látják, hogy az egy perccel azelőtt még meglévő árukészlet is nyomtalanul eltűnt. Helyette ugyanazzal a szerző és kiadó nélküli könyvvel van feltöltve az üzlet, melynek címe: 1.

A helyszínt lezárja a Valóságvédelmi Hivatal és megkezdi a nyomozást Phil Pitch különleges ügynök vezetésével, aki a paranormálisnak vélt csalások magabiztos leleplezéséről híres. A film a 40. Magyar Filmszemlén több díjat nyert: Aranyolló vágó-díj, Látványtervezői-díj, Játékfilm produceri-díj és Legjobb játékfilm operatőr-díj.

A másfél órás filmet Pater Sparrow ? azaz Verebes Zoltán ? rendezte. Szereplők: Mucsi Zoltán, Sinkó László, Kerekes Vica, Mácsai Pál, Balázs Zoltán, Krzysztof Rogacewicz, Czukor Balázs, Haumann Máté, Bíró Kriszta. Stanislaw Lem: One Human Minute című műve alapján írta: Pater Sparrow és Góczán Judit, fényképezte: Tóth Widamon Máté, zene: Szesztay Dávid, Spaso, Dom. Gyártó a Honeymood Film, hang: DTS, Dolby Digital, vetítési mód: 35mm, e-cinema. Bemutató november 5-én a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!