ZETApress

hírportál

Gondolj rám!

Kern András 17 év után ismét filmet forgat: a jövő héten új film forgatásába kezd! A Vámos Miklós: Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel duettben a rendező írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja ? tudtuk meg délelőtt. Fotóink Vermes Kata felvételei.

Június közepén kezdődik és 35 napon át tart majd Kern András új filmje, a Gondolj rám forgatása Budapesten. A film főhőse Dr. Borlai, a menő orvosprofesszor. Olyasvalaki, akinek hétköznapi rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra ezen a sártekén. Ő a legjobb férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos. Egy napon azonban kollégája vele közli a rossz hírt: gyógyíthatatlan rákos beteg.

A doki ? vagy profi? ? ördögi tervet eszel ki. Szépen magára haragítja a szeretteit: gyerekeit, feleségét, anyját, hogy ne okozzon fájdalmat nekik, ha majd el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, s egy emberként gondolják róla, hogy ocsmány, önző és kibírhatatlan alak ? még mindig él. Emberi ? orvosi ? számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie. Orvos kollégája sem érti, mi történt. Ekkor megpróbálja visszahódítani mindazokat, akiket magára haragított. Csakhogy a bizalmat sokkal könnyebb elfecsérelni, mint visszaszerezni?

Kern András eddig két játékfilmet rendezett: az 1996-os Sztracsatellát és az egy évvel későbbi A miniszter félrelépet, utóbbit Koltai Róberttel közösen. Színészként utoljára 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben láthattuk a moziban. ? Egy igazi dramedy-t szeretnék rendezni, egy keserédes komédiát, melyben merünk viccelni a halál közelségével és eközben váratlan fordulatok is akadnak majd bőven! ? mondta új filmje kapcsán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész.

A Gondolj rám forgatókönyvét Vámos Miklós: Halhatatlan című novellája nyomán a szerzővel duettben Kern András rendező írta. A film főszereplői Kern András és Eszenyi Enikő, a további szerepeket Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Zsurzs Kati, Papp János, Törőcsik Franciska, Fesztbaum Béla, Cserna Antal és Elek Ferenc alakítják majd, s az utóbbi hármak Kern Andrással együtt éneklik majd el a Gondolj rám című Presser-slágert, a film címadó dalát. Operatőr: Ragályi Elemér, zeneszerző: Presser Gábor. A film a Gondolj Rám Kft. gyártásában, a Tivoli Filminvestments Kft. és az Inzert44 Kft. produkciójában készül. Producere Szekeres Dénes, aki július közepére befejezi a Remízben május 9-én ismertetett Hajnali láz című Gárdos Péter-film forgatását.

A film költségvetése hozzávetőlegesen 355 millió forint lesz, melynek felét a Magyar Nemzeti Filmalap biztosítja majd. A további támogatók a TEVA Gyógyszergyár Zrt, az Origo Film Group Zrt, a JAM Kreatív Stúdió Kft, a Művész Kávéház ? ahol a délelőtti sajtótájékoztató volt ?, a Golden Gate Global Kft, az Agrirom Hungaria Kft, a Gozsdu Gasztronómia Kft, a My Day Collection Kft. és a Porsche Hungaria Kft. A Gondolj rám előreláthatólag 100 perces lesz és terveik szerint 2015. februárban kerül majd a hazai mozikba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kincsem a filmvásznon | ZETApress

Szóljon hozzá!