ZETApress

hírportál

Gála és klip az RTL Klubon

Minden gyerek lakjon jól! Mától szombatig élnek azok az SMS-vonalak, mellyel az éhező gyerekeken segíthetünk. A +36-91-334-334 szám tárcsázásával, s a VV szó elküldésével ? melynek díja bruttó 315 forint ? egy tál meleg étel árával járulhatunk egy-egy gyermek ebédjéhez.

Párbaj helyett jótékonysági hét indult tegnap a Villában. Oka, hogy több ezer gyermek rendszeresen éhezik az országban, s egy minden eddiginél átfogóbb segélyprogram segíthet rajtuk. Elkészült a klip, s a héten a Villalakók több településre is ellátogatnak. Holnap Gigi és Béci, a Villa táncos testvérpárja Ináncsra érkezik. Az általános iskolában és a művelődési házban táncos foglalkozást tartanak az érdeklődő gyerekeknek.

A Fókusz Plusz látogatást tett az ország legszegényebb településein, olyan családoknál, ahol ritkán kerül hús az asztalra, és azokban az iskolákban, ahol a diákok az éhségtől képtelenek a tanulásra. Magyarországon majdnem félmillió gyermek indul el úgy iskolába, hogy nem jutott elegendő ételhez, vannak, akiknek rendszeresen a tanáraik visznek otthonról tízórait. A jelenség nem új keletű, és egész települések tucatjait érinti. Megoldás csak országos összefogással lehetséges.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Közhasznú Alapítvány szakemberei kiszámolták, hogy mennyi vetőmagra és hány csibére, kacsára, esetleg nyúlra és kecskére, no és takarmányra van szüksége egy családnak ahhoz, hogy egy évig biztosítva legyen az élelmük. A hátrányos helyzetű nagycsaládosokat vonják be a programba, akik otthon, 200 négyzetméteren tudnak gazdálkodni. Ha nincs föld, az önkormányzattal karöltve azt is biztosítanak, a családoknak csak művelniük kell a földet, etetniük az állatokat. Ráadásul ők választhatnak, hogy csirkéket, kecskéket, disznókat, esetleg nyulakat szeretnének nevelni.

A jótékonyság már megszokott a Való Világ történetében. 2002-ben a VV első sorozatában mindössze egy nap alatt sikerült húszmillió forintot összegyűjteni a Miskolci Kórház Gyermekosztályának, az adományt egy csontvelő-átültetéshez szükséges készülék vásárlására fordították. 2003-ban, a ValóVilág2-ben a Debreceni Egyetem Gyermekklinika Sebészeti osztályát egy úgynevezett laparoszkópos berendezéssel gazdagították az összegyűjtött több, mint harmincmillió forintnak köszönhetően.

A ValóVilág3 sem maradt ki a jótékonykodásból, a 2004-ben megrendezett jótékonysági akció minden korábbi várakozást felülmúlt. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány javára 75 millió forintot adakoztak a nézők. Akórház Fül-orr-gégészeti osztályának egy új műtője készült el az adományból, új műszerekkel, megfigyelőkkel és játszószobával, s most megint a gyermekeken akarnak segíteni.

A beérkező teljes nettó összeget átutalják a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak. Remélik, hogy az RTL Klub és a ValóVilág4 nézői most is példát mutatnak összefogásból és sok rászoruló gyermek sorsát könnyítik így meg. A gyűjtés aktuális állását a ValóVilág4 adásaiban és a weboldalon folyamatosan ismertetik. 19-én, szombaton (mely egyébként a mai szabadnap helyett munkanap) nem lesz sem kiválasztás, sem párbaj. Helyettük a gálaműsort láthatjuk az RTL-en.

2 hozzászólás

  1. Rekordösszegű adomány, több mint 170 millió forint érkezett be az SMS-ekből a szombati gálaest végéig. A gála kezdetén még csak 82 milliónál tartottak, mely a 3 órás élőadás végére több mint megkétszereződött.

  2. Nagyon örülök, hogy így összefognak az emberek, de nálunk hallottam olyat, hogy választhatnak egy állatot. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi köze a gyermekvédelmi támogatásnak ehhez a dologhoz? Mert nálunk vannak olyan családok, akik nem kapnak gyermekvédelmi támogatást. Na meg valaki mondja meg nekem, hogy egy darab csirkével mit kezd egy család?