ZETApress

hírportál

Imádja a közönség az Üvegtigris 3-t!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos csütörtöki bemutatónál egy nappal korábban ? hivatalosan december 15-én ?, szerdán indult az Üvegtigris 3 a hazai mozikban, de péntek óta több premier előtti vetítés tesztelte a kultfilmmé vált vígjáték harmadik részét.

Az elmúlt napokban 89 előadáson 9151-en látták Rudolf Péter legújabb alkotását. A premier utáni napokban az ország több városában személyesen is találkozhatnak a rajongók a film készítőivel, szereplőivel. A hazai gyakorlatra egyáltalán nem jellemező módon, olykor a film vetítése közben is tapsolva nyilvánította ki tetszését a közönség a premier előtti bemutatókon. Az eddigi tapasztalatok alapján a trilógia harmadik része olyan nézőket is megnevettetett, akik nem tartoztak az Üvegtigris előző részeinek rajongótáborához.

Az első rész hangulatát idéző, ám sokkal akciódúsabb történetben egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi elég ahhoz, hogy az Üvegtigris nevű büfét működtető Lali (Rudolf Péter) meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Éppen ekkor bukkan fel hirtelen Feri (Kamarás Iván), a budapesti sztárügyvéd, aki ? bár nem tervezte ? a büfénél marad, míg Lali ? bár nem tervezte ?, az ügyvéd Bentley kabriójában marad. Elindul egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő (Szabó Erika), és elkezdődik Lali életének legnagyobb kalandja, amihez végül a már jól ismert haverok is csatlakoznak.

Az Üvegtigris 3 forgatókönyvét Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a film producerei Kovács Gábor és Pataki Ági, a rendező, Rudolf Péter. Az Üvegtigris 3 a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával került a mozikba.

A siket nézők a Palace Westendben magyar felirattal nézhetik meg a filmet, míg a Palace MOM park egyik termében angol felirattal vetítik a kultfilmmé avanzsált vígjáték harmadik részét. A film alkotói december 16-án Székesfehérvárra, 17-én Debrecenbe, 18-án Gyöngyösre, 19-én, vasárnap az újbudai Allee-ba, 20-án, hétfőn Miskolcra, kedden Pécsre, szerdán pedig Veszprémbe látogatnak, ahol a vetítések után a közönség személyesen is találkozhat velük.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Üvegtigris 3 DVD-n és Blu Ray-n! | ZETApress

Szóljon hozzá!